Astellas Pharma придбала британську біотехнологічну компанію Nanna Therapeutics

27 Квітня 2020 12:54 Поділитися

Японська багатонаціональна фармацевтична компанія Astellas Pharma оголосила про придбання біотехнологічної компанії зі штаб-квартирою у Великій Британії, Nanna Therapeutics, яка спеціалізується на препаратах для лікування захворювань, пов’язаних зі старінням, та вирішенні незадоволених медичних потреб, зокрема у сфері терапії мітохондріальних хвороб. «Ми спеціалізуємося на розробці інноваційних модуляторів мітохондій. Ці критично важливі органели, що забезпечують клітину енергією, пов’язані з численними хворобами людини», — вважає генеральний директор Nanna Девід Вільямс (David Williams).

Через свою дочірню компанію у Великій Британії Astellas Pharma Europe Ltd., Astellas викупила весь випущений акціонерний капітал Nanna. Вартість угоди становить 12 млн фунтів стерлінгів.

Передбачається, що залучення запатентованої платформи для скринінгу з новою технологією ДНК-кодованих бібліотек хімічних з’єднань (DNA-encoded chemical libraries — DELs) Nanna допоможе значно покращити можливості Astellas на ранніх стадіях R&D, яка дозволяє проводити скринінг на основі фенотипу, що неможливо зі звичайними DELs. «Ми вважаємо, що поєднання технологічної платформи Nanna та наших потужностей у сфері дослідження та розробки кандидатів у препарати для лікування мітохондріальних хвороб дозволить нам знаходити нові рішення для забезпечення незадоволених медичних потреб, — зазначив генеральний директор компанії Astellas Кенджі Ясукава (Kenji Yasukawa). — Платформа Nanna допоможе прискорити дослідження Astellas у таких напрямках, як аутофагія та мітофагія, та інших сферах, зокрема вивченні процесу старіння».

За матеріалами www.astellas.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті