Європейська комісія схвалила новий антибіотик Fetcroja

29 Квітня 2020 10:31 Поділитися

28 квітня 2020 року компанія «Shionogi & Co., Ltd.» оголосила про те, що Європейська комісія (European Commission) надала дозвіл на маркетинг препарату Fetroja (цефідерокол), нового антибіотика для лікування інфекцій, викликаних аеробними грамнегативними бактеріями у дорослих (18 років і старше) з обмеженими можливостями лікування.

Цефідерокол демонструє значну активність in vitro щодо широкого спектра аеробних грамнегативних патогенів.

Препарат є першим засобом, що забезпечує охоплення всіх грамнегативних патогенів, які Всесвітня організація охорони здоров’я вважає вкрай важливими: резистентні до карбапенем Acinetobacter baumannii, Pseudomonas aeruginosa і Enterobacterales, а також Stenotrophomonas maltophilia.

Цефідерокол також продемонстрував активність in vitro проти деяких бактерій, які містять дуже проблемні резистентні ферменти, такі як ESBL, AmpC, серинові і метало – карбапенемази.

«Стійкість до протимікробних препаратів – це зростаюча глобальна загроза здоров’ю, яка може посилитися тільки в тому випадку, якщо не будуть зроблені певні дії. Тому дуже відрадно, що сьогодні цей новий і ефективний антибіотик схвалений в Європі. Цефідерокол активний відносно всіх критичних патогенних мікроорганізмів. У зв’язку з цим він буде вкрай необхідний для лікування деякі з найбільш серйозних грамнегативних інфекцій», – сказав професор Пітер Хоки (Peter Hawkey), Університет Бірмінгема (University of Birmingham), Великобританія.

За матеріалами www.pharmatimes.com; www.afp.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті