Велика Британія починає запуск додатка для контролю за поширенням COVID-19

06 Травня 2020 4:08 Поділитися

Особи, що живуть на острові Уайт, Велика Британія, отримають доступ до додатка для відстеження контактів у рамках нового плану Національної служби охорони здоров’я Великої Британії (National Health Service — NHS) з «тестування, виявлення та відстеження», спрямованого на мінімізацію поширення COVID-19.

7 травня 2020 р. усі жителі острова Уайт отримають доступ до офіційного додатка в надії на те, що він значно прискорить відстеження контактів і допоможе знизити ймовірність поширення вірусу.

У разі, коли людина повідомляє про появу симптомів у додатку, він починає пошук інших користувачів, з якими ця людина була в значному контакті протягом останніх декількох днів, включаючи невідомих людей, які могли бути попутниками хворого в громадському транспорті.

Потім додаток анонімно оповіщує всіх виявлених контактних осіб та надає їм рекомендації, у тому числі про те, як пройти тест, щоб підтвердити наявність COVID-19. Незабаром користувачі також зможуть замовляти тести через додаток.

«Ця новаторська технологія у поєднанні з нашим героїчним персоналом у галузі охорони здоров’я та соціального захисту, а також із загальнонаціональною програмою тестування відстеження контактів забезпечить нам найкращі можливості для полегшення режиму самоізоляції», — наголосив міністр охорони здоров’я Великої Британії Метт Хенкок (Matt Hancock).

За матеріалами www.pharmatimes.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті