SARS-CoV-2 може стати ще одним ендемічним вірусом — зазначає ВООЗ

20 Травня 2020 10:15 Поділитися

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) заявила, що вірус SARS-CoV-2, який викликає COVID-19, може стати ендемічною інфекцією, як вірус імунодефіциту людини (ВІЛ). ВООЗ застерігає від будь-яких спроб передбачити, як довго цей вірус буде циркулювати, і закликає до масових зусиль, спрямованих на боротьбу з цією інфекцією.

«Важливо говорити начистоту. SARS-CoV-2 може стати ще одним ендемічним вірусом у наших спільнотах. Цей вірус може ніколи не зникнути. У цьому контексті важко робити будь-які прогнози», — зазначив експерт з надзвичайних ситуацій ВООЗ Майк Райан (Mike Ryan) на онлайн-брифінгу.

Також М. Райан додав, що глобальний контроль над COVID-19 потребуватиме величезних зусиль, навіть якщо буде знайдена вакцина. Спікер наголосив на тому, що такий суворий контроль необхідний для зниження ризику, який, за його словами, залишається високим на національному, регіональному та глобальному рівнях.

Генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреесус (Tedros Adhanom Ghebreyesus) додав: «Динаміка COVID-19 у наших руках, і це справа кожного з нас. Ми всі повинні зробити свій внесок у зупинення цієї пандемії».

При цьому в усьому світі уряди намагаються знайти відповідь на питання, як знову запустити свою економіку, але при цьому стримувати вірус.

13 травня 2020 р. Європейський Союз наполягав на поступовому відкритті кордонів всередині Союзу, заявивши, що ще не пізно врятувати частину літнього туристичного сезону, зберігаючи при цьому безпеку людей.

Однак експерти в галузі суспільної охорони здоров’я підкреслюють, що для запобігання новим спалахам необхідно дотримуватися особливої ​​обережності. М. Райан заявив, що відкриття сухопутних кордонів може бути менш ризикованим, ніж спрощення повітряних перевезень.

«Нам потрібно зрозуміти, що для виходу з цієї пандемії буде потрібен якийсь час», — заявила на брифінгу епідеміолог ВООЗ Марія ван Керховена (Maria van Kerkhove).

За матеріалами www.reuters.com,

фото www.theepochtimes.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті