За майже тиждень роботи програмного РРО фіскалізовано більш ніж півмільйона чеків — Сергій Марченко

06 Серпня 2020 5:40 Поділитися

За майже тиждень роботи безкоштовного фіскального додатку від Державної податкової служби (ДПС) можливістю зареєструвати та застосовувати програмний реєстратор розрахункових операцій (РРО) скористалися 143 суб’єкти господарювання, якими зареєстровано 26,3 тис. програмних РРО. При цьому фіскалізовано більш ніж півмільйона чеків (631 тис.). Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів України.

Відповідно до останньої статистики із загальної кількості суб’єктів господарювання, які зареєстрували програмний РРО:

72% — фізичні особи — підприємці,

28% — юридичні особи.

На першому місці фінансові компанії — 98% загальної кількості зареєстрованих програмних РРО.

На другому місці за кількістю зареєстрованих програмних РРО суб’єктами господарювання — діяльність у сфері торгівлі, зокрема:

  • роздрібна торгівля газетами та канцелярськими товарами;
  • роздрібна торгівля фармацевтичними товарами;
  • інтернет-торгівля.

«Певна кількість цих суб’єктів — ті, які за власним бажанням почали використання програмних РРО, хоча для них обов’язок використання РРО, як класичних, так і програмних, запроваджується лише з наступного року. Це свідчить про те, що ініціатива Мінфіну і ДПС сприймається і підтримується бізнесом», — зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

У платників податків, у яких немає обов’язку застосовувати РРО, є змога використовувати програмні РРО без настання юридичних наслідків. Тобто це фактично крок до підвищення податкової грамотності та обліку для малого і середнього бізнесу. «Ті статистичні дані, які ми вже маємо сьогодні, свідчать саме про готовність бізнесу сприймати законодавчі ініціативи та запроваджувати нові технічні рішення для полегшення своєї роботи», — наголошує міністр фінансів.

На сьогодні вже розпочалася інтеграція програмного продукту з банківськими сервісами, зокрема Mastercard та Visa. Разом з партнерами напрацьовано декілька рішень, які дозволяють встановлювати програмний РРО і платіжний термінал на одному пристрої.

У рамках Меморандуму про співпрацю, укладеного між ДПС і компанією Visa, та за підтримки Ощадбанку здійснюється інтеграція сервісу ОщадPAY з безкоштовним програмним рішенням РРО. Мобільний додаток ОщадPAY можна буде використовувати під час проведення розрахункової операції з використанням смартфону, на який встановлено програмний РРО.

У подальшому розглядається побудова аналітичної системи на базі отриманих від програмних РРО даних про проведені розрахункові операції: лише ті, хто зареєстрував та використовує програмні РРО, матимуть змогу отримувати додаткову аналітичну інформацію, зокрема про кількість та вартість проведених операцій. Тобто пропонується розробити систему, яка дозволить на основі автоматично переданих даних на сервер ДПС від програмних РРО автоматично формувати відповідні звіти.

За матеріалами mof.gov.ua,

фото із facebook.com/minfin.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті