Якщо повністю скасувати карантин, то хворих не буде де розміщувати в лікарнях — Максим Степанов

28 Серпня 2020 10:50 Поділитися

Під час онлайн-брифінгу, який відбувся 28 серпня, міністр охорони здоров’я України Максим Степанов поінформував, що в Україні зафіксовано 2438 нових випадків COVID-19 — це антирекорд кількості нових хворих за добу, в той же час одужали 866 пацієнтів. За весь час пандемії в Україні зареєстровано 114 497 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2451 летальний та 55 083 пацієнти одужали.

За минулу добу загалом було здійснено 41 747 тестувань, з них 21 507 методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) та 20 240 методом імуноферментного аналізу (ІФА).

Найбільший приріст хворих за добу зареєстровано у Києві (251), Харківській (242), Тернопільській (243), Львівській (215), Одеській (214), Івано-Франківській (176), Чернівецькій (155) областях.

Міністр наголосив, що у лікарнях наразі лікуються 6544 пацієнти з коронавірусною хворобою. Якщо ж повністю скасувати карантин, то з урахуванням статистики останніх тижнів хворих не буде де розміщувати в лікарнях. Також він зауважив, що дітей госпіталізують у 20 разів рідше, ніж дорослих, але кожна третя госпіталізована дитина потрапляє у відділення інтенсивної терапії.

Повідомив М. Степанов і про те, що 27 серпня відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому було переглянуто поділ регіонів за рівнями епідемічної небезпеки COVID-19. «Червоний» рівень встановлено у 21 адміністративно-територіальній одиниці.

Також міністр нагадав, що через декілька днів розпочнеться новий навчальний рік, у зв’язку з чим Міністерство охорони здоров’я запроваджує низку протиепідемічних заходів для безпечного навчання учнів та студентів, а також роботи працівників навчальних закладів під час освітнього процесу.

Зокрема, учні або студенти, в яких під час навчання виявили ознаки захворювання, мають надіти маску та бути ізольованими в окреме приміщення. Після цього інформуються батьки, і приймається узгоджене рішення про транспортування дитини у медичний заклад. Приміщення, де перебував хворий, треба ретельно провітрити та дезінфікувати.

Також у шкільних їдальнях заборонено організовувати харчування дітей за принципом «шведського столу» та самообслуговування. Навчальний заклад має скласти графік годування та забезпечити дистанцію в 1,5 м між столами. За столом водночас має перебувати не більше 4 учнів або студентів. Працівники їдалень повинні працювати в захисних масках і одноразових рукавичках, а працівники, які видають страви, зобов’язані використовувати захисні окуляри або щитки. Адміністрації навчального закладу рекомендується скласти розклад харчування для різних класів, щоб уникнути скупчень у приміщенні.

Наголошується, що всі ці правила діють для вищих та середніх навчальних закладів країни.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті