Максим Степанов закликає вакцинуватися відповідно до Календаря щеплень

10 Вересня 2020 2:14 Поділитися

10 вересня під час брифінгу щодо поточної ситуації з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України, повідомив, що станом на 9:00 в Україні виявлено 145 612 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 65 877 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 2582 нові випадки, в той же час 1174 пацієнти одужали. Загалом за попередню добу здійснено 55 503 дослідження, з яких 29 708  — методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) та 25 795 — методом імуноферментного аналізу (ІФА).

У розрізі регіонів найбільше нових випадків інфікування зареєстровано в Харківській (339), Тернопільській (251), Львівській (183), Івано-Франківській (143), Хмельницькій (142) областях та Києві (298).

Міністр також нагадав, що Міністерством охорони України (МОЗ) було ініційовано, а Урядом підтримано та прийнято відповідну постанову щодо здійснення централізованих закупівель лікарського засобу ремдесивіру. Наразі розпочато процедуру закупівлі даного лікарського засобу. Окрім того, М. Степанов зауважив, що станом на 10 вересня 145 навчальних класів було відправлено на самоізоляцію.

У черговий раз М. Степанов закликав громадян вакцинуватися відповідно до Календаря щеплень, аби уникнути спалахів вакцинокерованих хвороб, в тому числі захворювання на кір.

Заступник міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова нагадала, що закінчилася процедура відбору спеціалізованих міжнародних організацій для укладання договорів на постачання лікарських засобів та медичних виробів за кошти державного бюджету у 2020 р.

Вона також повідомила, що МОЗ у співпраці із Директоратом цифровізації працюють над розробкою програмного продукту, зокрема щодо створення програми обліку та моніторингу закупівель, електронного реєстру пацієнтів тощо.

Також триває перевірка приміщень опорних лікарень, яких є 212 по всій Україні, для закупівлі обладнання МОЗ відповідно до проєкту «Велике будівництво».

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті