МОЗ просить збільшити видатки на охорону здоров’я в 2021 р.

30 Вересня 2020 3:19 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє, що в бюджетному запиті на 2021 р. просить виділити на потреби первинної медичної допомоги 23,5 млрд грн, а на потреби вторинної і третинної медичної допомоги — близько 160 млрд грн. Окрім того, у запиті вказано потребу в 15,08 млрд грн на вакцини проти COVID-19, а не 2,6 млрд грн, як це наразі передбачено проєктом бюджету на 2021 р., та передбачено збільшити видатки на розвиток трансплантації в Україні з 112 млн грн до 595,5 млн грн, оскільки початково в бюджеті на 2021 р. запланована сума на операції з пересадки органів, як і на 2020 р. — 112 млн грн, однак цих коштів не вистачить.

«Залишилося 8 млн грн, які ми передали в резерв. На них розраховуємо здійснити першу в історії України пересадку легень, також запланована трансплантація кісткового мозку. Уже зараз бачимо дефіцит коштів, тому заклали більшу суму видатків на наступний рік», — зазначив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

За словами міністра, для цього необхідно активно залучати інші недержавні джерела фінансування: стимулювання розвитку добровільного медичного страхування, кошти місцевого бюджету для надання окремих видів медичної допомоги та розширення бази платних послуг.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті