Здійснення доплат медичним командам в лікарнях за збільшення навантаження при лікуванні пацієнтів з COVID-19 — роз’яснює НСЗУ

15 Жовтня 2020 12:00 Поділитися

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) на сторінці у Facebook повідомляє, що у вересні кількість госпіталізованих пацієнтів з COVID-19 або з підозрою на нього зросла на 34% порівняно з серпнем. Відповідно збільшилося й навантаження на медичні команди в лікарнях, які надають допомогу таким пацієнтам. Якщо в серпні середнє навантаження на одну медичну команду становило 13 пацієнтів на місяць, то у вересні цей показник вже становив 16 пацієнтів.

Проте в деяких регіонах навантаження на одну медичну команду у вересні перевищувало 40 пацієнтів. Зокрема, в Одеській обл. навантаження — 42 пацієнти на одну медичну команду, в Києві — 41, в Хмельницькій обл. — 39.

НСЗУ зауважує, що рекомендоване навантаження на команду становить 20 пацієнтів та саме для такого показника розраховувалися тарифи на оплату послуг медичних закладів, що надають допомогу пацієнтам з COVID-19.

Тому за ініціативою НСЗУ Уряд ухвалив рішення про запровадження з жовтня підвищувального коефіцієнту за завантаженість медичних команд. Якщо кількість пацієнтів перевищуватиме 20 на одну команду, заклад отримає більше коштів, у першу чергу — для забезпечення ліками пацієнтів з COVID-19. Окрім того, медики, які працюють безпосередньо з такими пацієнтами, матимуть можливість отримувати більші зарплати, зокрема:

  • якщо на одну команду в медичному закладі припадатиме 21–40 пацієнтів, коефіцієнт становитиме 1,26;
  • якщо 41–60 пацієнтів — 1,74;
  • коефіцієнт за надання медичної допомоги більш ніж 61 пацієнту на команду в місяць — 2,16. Тобто виплати такому закладу за надання допомоги пацієнтам з COVID-19 будуть збільшені в понад 2 рази. При цьому встановлені раніше 300% надбавки до зарплат лікарям, що надають допомогу пацієнтам з COVID-19, залишаються чинними.

Окрім того, медичні заклади зможуть створювати додаткові медичні команди, які здійснюватимуть лікування пацієнтів з коронавірусом. Створювати додаткові команди дозволятиметься у тому випадку, якщо навантаження на кожну існуючу команду за попередній місяць становить 20 і більше пацієнтів.

Також заклад отримає більше коштів, якщо він має у своєму складі лабораторію, яка проводить тестування на COVID-19, тобто здійснює самостійно лабораторну діагностику своїх пацієнтів.

За матеріалами facebook.com/nszu.ukr

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті