Уряд виділив кошти на закупівлю експрес-тестів для визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2

04 Листопада 2020 4:44 Поділитися

4 листопада під головуванням Дениса Шмигаля, Прем’єр-міністра України відбулося чергове засідання Уряду, під час якого він зауважив, що багато країн Європи знову переходять до жорсткого карантину, який вводився навесні. При тому, що це країни з потужними медичними системами (Великобританія, Франція, Італія і т.д.) та фінансовими ресурсами. Однак наразі Уряд не збирається запроваджувати аналогічні обмеження, але якщо відбуватиметься подальше погіршення ситуації з поширенням COVID-19, то Уряд буде змушений перейти до більш жорстких заходів.

Також Прем’єр-міністр подякував депутатам за виділення додаткових 556 млн грн на закупівлю лабораторного обладнання для протидії COVID-19 і прийняття в першому читанні законопроєкту щодо посилення відповідальності за перебування в громадських місцях без масок. Він закликав депутатів на цьому тижні прийняти в першому читанні проєкт бюджету на 2021 р., яким передбачено виділити 156 млрд грн на фінансування системи охорони здоров’я і підвищення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2021 р. до 6 тис. грн і з 1 липня 2021 р. — до 6,5 тис. грн.

Під час засідання Уряду прийнято рішення про виділення:

  • 100 млн грн обласному бюджету Харківської обл. на будівництво нового комплексу обласного центру онкології;
  • 300 млн грн — на будівництво нового центру перинатології, акушерства та гінекології в м. Ужгород;
  • 4 млн грн — на реконструкцію приміщення для встановлення лінійного прискорювача в Житомирському обласному онкодиспансері.

Також Уряд прийняв рішення доповнити Перелік лікарських засобів та медичних виробів, які закуповуються на підставі угод щодо закупівлі зі спеціалізованими організаціями, які здійснюють закупівлі за напрямами використання бюджетних коштів у 2019 р., за програмою «Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру» експрес-тестами для визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2.

Як зазначається в супровідній документації до відповідного документа, за інформацією, наданою спеціалізованою організацією «Crown Agents», станом на 22 жовтня 2020 р. після закупівлі 100% замовленої кількості залишок невикористаних коштів становить 22,8 млн дол. США. Тому ці зекономлені кошти буде спрямовано на закупівлю експрес-тестів для забезпечення охоплення тестуванням на COVID-19 на рівні надавачів медичних послуг, у тому числі первинної медичної допомоги.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті