FDA та EMA поділилися досвідом розробки вакцини проти COVID-19 з МОЗ та ДЕЦ

04 Грудня 2020 9:57 Поділитися

ДП «Державний експертний центр МОЗ України» (ДЕЦ) повідомляє, що 1 грудня керівництво МОЗ спільно з представниками ДЕЦ — Михайлом Бабенком, в.о. директора ДЕЦ, Костянтином Кузьменком, заступником директора з питань реєстрації, і Оксаною Сахнюк, начальником відділу експертизи препаратів крові та вакцин ДЕЦ, взяли участь у вебінарі Управління з контролю за харчовими продуктами і лікарськими засобами США (Food and Drug Administration — FDA) та Європейського агентства з лікарських засобів (European Medicines Agency — EMA). Основними темами для обговорення стали: міжнародна протидія COVID-19, розвиток партнерства та світові стандарти в розробці лікарських засобів.

Також у ході заходу фахівці з FDA та EMA поділилися досвідом у розробці вакцин проти COVID-19, результатами клінічних досліджень, дали експертні поради та ініціювали співпрацю в цьому напрямку.

М. Бабенко наголосив, що незважаючи на те, що процес розробки вакцин — довготривалий, ДЕЦ робить і буде робити все можливе, щоб вони з’явилися в Україні якнайшвидше. «Для цього нами спільно з МОЗ оперативно впроваджено процедуру скорочення термінів з реєстрації лікарських засобів, які входять до протоколів лікування коронавірусної хвороби».

Стосовно відповідності української регуляторної бази світовим стандартам, то представники FDA наголосили на вже досягнутому прогресі — її максимальному наближенні до вимог щодо реєстрації лікарських засобів. Завдяки цьому українські пацієнти можуть очікувати на безпечну та ефективну вакцину в межах програми COVAX за прискореною процедурою.

За матеріалами dec.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті