ООРММПУ пропонує допускати представників контролюючих органів до перевірок після здачі ПЛР-тесту

04 Грудня 2020 12:55 Поділитися

Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України (ООРММПУ) звернулося до прем’єр-міністра України з проханням підтримати пропозицію щодо введення в законодавство положення, яке б дозволило всім перевіряючим органам, у тому числі й правоохоронним, доступ їх представників на територію підприємств, установ та організацій виключно з пред’явленням довідки про результат тесту методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР), зробленого не пізніше ніж за 48 год до дня проведення перевірки. На думку організації, така вимога убезпечить суб’єктів господарювання від епідемічних спалахів у колективах.

Пропонуємо увазі читачів повний текст листа.

Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України

від 03.12.2020 р. № 01/318

Прем’єр-міністру України
Шмигалю Д.А.

Шановний Денисе Анатолійовичу!

Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України (далі — ООРММП України) висловлює Вам свою щиру повагу та звертається з наступним.

На даний час пандемія гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, набрала в усьому світі, в тому числі й в Україні, загрозливих обертів. Кожного дня в Україні відмічається збільшення кількості захворілих. Так, за останній час кількість хворих за добу перевищує відмітку у 13 тис. і продовжує нестримно збільшуватися!

Враховуючи швидкість поширення хвороби та неефективність деяких карантинних заходів, необхідно вживати всіх необхідних заходів щодо захисту працівників підприємств та установ від інфекційної коронавірусної хвороби та зменшення поширення вірусу.

Зважаючи на актуальність даного питання, пропонуємо ввести норму, яка дозволяла би всім перевіряючим органам, у тому числі і правоохоронним, доступ їх представників на територію підприємств, установ та організацій виключно з пред’явленням довідки про результат ПЛР-тесту, зробленого не пізніше, ніж за 48 год до дня проведення перевірки. Така вимога убезпечить суб’єктів господарювання від епідемічних спалахів у колективах.

Зважаючи на вищенаведене та з метою підвищення національної та економічної безпеки країни, створення умов для безперебійної роботи підприємств шляхом захисту працівників від поширення пандемічної коронавірусної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, що набрала в усьому світі, в тому числі й в Україні, загрозливих обертів, просимо Вас, шановний Денисе Анатолійовичу, підтримати нашу ініціативу та надати відповідні доручення щодо її реалізації.

З повагою
Валерій Печаєв, президент ООРММПУ
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Аптекар 04.12.2020 1:19
Ну все, маразм повний, знайшли тих, хто найбільше вірус поширює))) Мораторію мало, оприлюдненого плану в грудні на наступний рік мало, попереджень про перевірки за 10 днів мало, погоджень ДРС на позапланові перевірки мало. Щоб це ще видумати, щоб уникнтути перевірок))) Пропоную піти далі: результати плр тестування не з однієї лабораторії, а з трьох зобов'язати інспектора пред'являти при перевірці, бо ж бувають хибно негативні плр тести))

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті