Квантові обчислення: Boehringer Ingelheim та Google співпрацюватимуть у сфері R&D

11 Січня 2021 3:54 Поділитися

11 січня 2021 р. фармацевтична компанія Boehringer Ingelheim оголосила про угоду щодо співробітництва з Google Quantum AI (Google), що зосередиться на дослідженні та впровадженні використання квантових обчислень у фармацевтичних дослідженнях та розробках, зокрема моделюванні молекулярної динаміки. Нове партнерство поєднає провідні знання Boehringer Ingelheim у галузі автоматизованого проєктування лікарських засобів та моделювання in silico з видатними ресурсами Google як одного з провідних розробників квантових комп’ютерів та алгоритмів. Boehringer Ingelheim — перша фармацевтична компанія у світі, яка об’єднала зусилля з Google у галузі квантових обчислень. Партнерство розраховане на 3 роки, а спільне керівництво буде здійснюватися нещодавно створеною Quantum Lab компанії Boehringer Ingelheim.

«Ми справді раді об’єднанню зусиль з Google, провідною технологічною компанією, коли мова заходить про квантові обчислення, — зазначив Майкл Шмельмер (Michael Schmelmer), член Ради керуючих директорів Boehringer Ingelheim, відповідальний за фінанси та корпоративні функції. — Квантові обчислення мають потенціал значно прискорити та вдосконалити процеси досліджень та розробок у нашій галузі. Квантові обчислення — це все ще нова технологія. Однак ми впевнені, що ця технологія може допомогти нам забезпечити ще більше людей та тварин інноваційними та новаторськими ліками в майбутньому».

Нове співробітництво є частиною комплексної стратегії цифрової трансформації компанії Boehringer Ingelheim з метою кращого використання та прискорення розвитку перспективного портфеля кандидатів у препарати компанії та, зрештою, надання доступу до новаторських медичних рішень пацієнтам, які цього потребують. Boehringer Ingelheim суттєво збільшує свої інвестиції в широкий спектр цифрових технологій, охоплюючи такі ключові сфери, як штучний інтелект, машинне навчання та наука про дані (data science), щоб краще розуміти механізми розвитку хвороб, їх рушії та біомаркери, а також для цифрової розробки лікарських засобів.

«Надзвичайно точне моделювання молекулярних систем розглядається багатьма як одне з найбільш природних та потенційно трансформаційних застосувань квантових обчислень. Тому Google із радістю співпрацює з Boehringer Ingelheim з метою вивчення можливостей використання та методів квантового моделювання в хімії. Boehringer Ingelheim уособлює одночасно і вражаючу команду для квантових обчислень, і глибокий досвід у застосуванні цих можливостей у реальному світі у фармацевтичному просторі», — підкреслив Райан Баббуш (Ryan Babbush), керівник відділу квантових алгоритмів у Google.

Обчислювальні підходи вже є наріжним каменем у дизайні та розробці нових інноваційних ліків, роблячи значний внесок у покращення здоров’я людей та тварин. Однак, зважаючи на структуру алгоритму, сучасні комп’ютери не здатні вирішити багато справді складних завдань, які є важливими для ранніх стадій фармацевтичних досліджень та розробок, найголовніше щодо моделювання та аналізу молекул, пов’язаних із механізмами захворювання. Квантові обчислення дають змогу точно моделювати та порівнювати набагато більші молекули, ніж це можливо зараз, створюючи нові можливості для фармацевтичних інновацій та терапії ряду захворювань.

«Дослідження та розробка нових, проривних методів терапії захворювань для напрямків із вкрай незадоволеними медичними потребами — ось в чому полягає наша робота в Boehringer Ingelheim, — повідомив Мішель Пайрет (Michel Pairet), член Ради керуючих директорів Boehringer Ingelheim, відповідальний за підрозділ інновацій компанії. — Спільно з Google наша мета — застосовувати квантові обчислення в біофармацевтичних дослідженнях і розробках і, таким чином, продовжувати робити вирішальний внесок у медичний прогрес для пацієнтів у всьому світі».

«Думка про керівну роль зусиль Boehringer Ingelheim у квантових дослідженнях дуже вражає. Це знайшло своє відображення в тому, наскільки швидко компанія зібрала свою потужну команду з квантових досліджень, та їх відданості відкритим дослідженням. Ми з нетерпінням чекаємо на спільну роботу на місцях у сфері фундаментальних досліджень, щоб спільно вирішувати відповідні фармацевтичні задачі в позакласичному режимі протягом наступного десятиліття», — зазначив Маркус Гофманн (Markus Hoffmann) з компанії Google Quantum AI Partnerships.

Boehringer Ingelheim у найближчі роки планує вкласти значні кошти, щоб реалізувати весь потенціал квантових обчислень. Компанія вже створила спеціальну лабораторію Quantum Lab і найняла видатних експертів у галузі квантових обчислень з наукових кіл, промисловості та серед постачальників квантових технологій. Партнерство з представниками промисловості та наукових кіл доповнить відповідні команди. Колеги в основному з інноваційного підрозділу (Innovation Unit) компанії Boehringer Ingelheim та ІТ підтримають цих експертів у їх роботі.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»,

за матеріалами, наданими Boehringer Ingelheim

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

GREG007 12.01.2021 1:07
Хотелось бы знать, какони собираются моделировать процессы к рнк или ДНК? А если больше одной клетки. А интеграл клеток?

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*