Найбільша сума, яку держава сплачуватиме за лікування інсульту, становитиме до 99 тис. грн — брифінг МОЗ

29 Січня 2021 10:51 Поділитися

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час онлайн-брифінгу 29 січня повідомив, що за минулу добу зафіксовано 5181 новий випадок COVID-19, серед захворілих 218 дітей та 212 медичних працівників. Окрім того, за минулу добу:

  • госпіталізовано — 1916 осіб;
  • летальних випадків — 128;
  • одужало — 11 310 осіб;
  • здійснено 44 143 тестування, з яких методом полімеразної ланцюгової реакції — 24 769 та методом імуноферментного аналізу — 19 374.

Найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано на Львівщині (440), у м. Київ (361), Івано-Франківській (356), Київській (326) та Вінницькій (238) областях.

Міністр зауважив, що вакцинація проти COVID-19 розпочнеться у лютому, як і було заплановано. На першому етапі буде вакциновано людей з критичним ризиком інфікування та розвитку коронавірусної інфекції та тих, хто виконує критично важливі функції у відповідь на пандемію COVID-19. Перший етап передбачає вакцинацію 367 491 особи.

Окрім того, М. Степанов повідомив, що МОЗ активно напрацьовує концепцію розвитку інсультної допомоги в Україні до 2030 р. Завданням профільної робочої групи є формування такої концепції, яка б відповідала Європейській стратегії боротьби з інсультами. Ще одним важливим кроком є підвищення тарифів на лікування інсульту, вони будуть залежати від методів лікування, тяжкості захворювання, від ліків, які застосовуватимуться для лікування пацієнта тощо. Також тариф на лікування інсульту буде враховувати кілька схем терапії, і найвища сума, яку сплачуватиме держава, становитиме до 99 тис. грн.

«Ми також розширюємо програму «Доступні ліки», яка включає препарати для контролю артеріального тиску та рівня глюкози в крові. У 2021 р. додатково включено препарати вторинної профілактики серцево-судинних захворювань. Пацієнти отримують ці ліки в аптеках безоплатно чи з мінімальною доплатою за електронним рецептом від сімейного лікаря», — зазначив він та додав, що Міністерством було розроблено та затверджено Порядок організації надання медичної допомоги пацієнтам з підозрою на гострий мозковий інсульт у системі екстреної медичної допомоги.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті