Проведення атестації лікарів відновлюється, але з дотриманням протиепідемічних вимог — Ірина Микичак

24 Березня 2021 12:26 Поділитися

Заступник міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак під час брифінгу 24 березня поінформувала, що наразі вакцинація проти COVID-19 проводиться на двох платформах: мобільними бригадами та у пунктах щеплення. З 22 березня для вакцинації медиків відкрилися 565 пунктів щеплення проти COVID-19. Такі пункти працюють у закладах охорони здоров’я.

Також І. Микичак зазначила, що серед лідерів з проведення вакцинації Дніпропетровська, Донецька та Київська області. Це ті регіони, в яких від початку вакцинальної кампанії зроблено понад 9 тис. щеплень. Водночас у Волинській, Житомирській, Запорізькій, Кіровоградській, Хмельницькій, Чернівецькій, Чернігівській — найнижчі показники вакцинації.

«Кожна доза вакцини повинна бути використана. Тому Міністерством охорони здоров’я у Дорожній карті було передбачено надання дозволу на використання залишкових доз вакцини для щеплення громадських діячів», — зауважила вона.

Окрім того, І. Микичак повідомила, що сьогодні на сайті МОЗ України буде оприлюднено наказ, яким відновлюється атестація лікарів з дотриманням усіх необхідних протиепідемічних заходів. Відповідно, Міністерство рекомендує всім атестаційним комісіям обласних департаментів та управлінь охорони здоров’я здійснювати прийом документів в електронному вигляді або через поштові відправлення.

Атестаційні комісії, зі свого боку, після набуття чинності наказом мають в одноденний термін затвердити та опублікувати на офіційних вебсайтах департаментів та управлінь охорони здоров’я графіки засідань таких комісій.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті