Необхідно якнайшвидше підготувати лабораторію для розробки вакцин та ліків — Володимир Зеленський

19 Квітня 2021 4:34 Поділитися

Під час традиційної селекторної наради, яка відбулася 19 квітня під головуванням Президента України Володимира Зеленського, обговорювали ситуацію з перебігом третьої хвилі пандемії COVID-19 в Україні.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що за минулий тиждень по всій Україні захворіло на 14 тис. людей менше, ніж за попередній. За його словами, кілька областей у Центральній та Західній Україні близькі до виходу з «червоної» зони, ситуація в м. Київ залишається складною.

Також він розповів, що загалом по Україні для хворих на коронавірусну хворобу виділено 77 698 ліжок, з них 67 567 забезпечені киснем. Зайнятих на сьогодні — 44 415. «Показники завантаженості ліжок за останні 3 тиж покращилися. Тижневі показники також демонструють стабільність. Що стосується кількості активних хворих, то динаміка зростання сповільнилася», — зауважив Прем’єр-міністр.

Окрім того, Глава держави наголосив, що в Україні вкрай необхідно якнайшвидше підготувати найсучаснішу лабораторію для розробки вакцин та ліків. З цією метою цьогоріч у державному бюджеті було закладено 100 млн грн. Міністерство охорони здоров’я шукає шляхи для вирішення цього завдання.

«Нам потрібно зібрати наші найсвітліші голови і забезпечити їм умови роботи на рівні західних фахівців. України потрібна така лабораторія не лише в часи цієї пандемії. У цілому це може стати відповіддю на виклики майбутнього», — зазначив Президент.

За матеріалами president.gov.ua,
фото із сайту Президента України

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*