Україна отримала перші 117 тис. доз вакцини від «Pfizer», що закуповувалися за кошти державного бюджету

26 Травня 2021 11:52 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я інформує, що 26 травня в Україну прилетіли 117 000 доз вакцини Comirnaty проти COVID-19 виробництва компанії «Pfizer»/«BioNTech». Це перша партія цієї вакцини, яку закуповують державним коштом через міжнародну агенцію «Crown Agents». Усього до кінця цього тижня в країну доставлять 167 310 доз цього препарату.

Вакцину з цієї партії використовуватимуть для щеплення таких груп, як:

  • працівники сфери освіти (додаткова потреба);
  • особи з першого та другого етапів, зокрема медики (які не щепилися раніше);
  • військовослужбовці Збройних сил України, співробітники структур державної безпеки;
  • представників іноземних дипломатичних установ в Україні.

Також МОЗ повідомляє, що щеплення проти коронавірусної хвороби здійснюватимуть представникам дипломатичних місій інших держав. Натомість останніми вакцинують українських дипломатів, які працюють в цих країнах та забезпечують підтримку наших громадян, що перебувають за кордоном.

Вакцинація здійснюватиметься організовано, мобільними бригадами. За кожною людиною, яка отримала щеплення першою дозою Comirnaty від «Pfizer», буде зарезервована друга доза з тієї ж партії.

Довідка

Вакцина Comirnaty (Комірнаті) — це мРНК-вакцина проти COVID-19, розроблена німецькою біотехнологічною компанією «BioNTech» спільно з американським фармакологічним концерном «Pfizer». Ефективність вакцини становить 95%. Для повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози з інтервалом у 21–28 днів.

Україна раніше отримала 590 850 доз вакцини Comirnaty від «Pfizer»/«BioNTech» коштом донорів у межах COVAX — глобальної ініціативи з рівномірного розподілу вакцин проти COVID-19. Вакцина розподілена для таких цільових груп: персонал та мешканці будинків для літніх людей та спеціалізованих інтернатів, освітяни та інші групи з першого та другого етапів вакцинації.

Крім того, Міністерство охорони здоров’я досягло домовленості з компанією «Pfizer» про постачання в Україну в 2021 р. 20 млн доз вакцини від «Pfizer»/«BioNTech».

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті