АМКУ оштрафував приватну клініку за недобросовісну рекламу

11 Серпня 2021 3:17 Поділитися

Антимонопольний комітет України (АМКУ) повідомляє, що Північне міжобласне територіальне відділення АМКУ за результатами розгляду справи, відкритої за ознаками порушення конкурентного законодавства, наклало штраф на ТОВ «Ісіда-IVF», яка працює на ринку медичних послуг для жінок та лікування безпліддя. Справу порушено за заявою однієї з клієнток.

Фахівці територіального відділення АМКУ встановили, що ТОВ «Ісіда-IVF» поширює в мережі Інтернет, зокрема і шляхом розповсюдження реклами, відомості щодо своєї діяльності, статусу та досягнень, не маючи належного документального підтвердження цій інформації, а саме поширювалися:

  • відомості щодо першості товариства серед українських клінік в отриманні сертифіката QHA Trent;
  • твердження про ставлення споживачів до ТОВ «Ісіда-IVF» як до найбільш надійного та комфортного місця в столиці для пологів та спостереження за вагітністю;
  • твердження, що саме в цій клініці вперше в Україні та Східній Європі було здійснено запліднення розмороженої яйцеклітини, а також народження дитини після використання середовища Embryo Gen;
  • позиціювання клініки як такої, що є лідером в Україні та Східній Європі на ринку надання медичних послуг з лікування безпліддя.

В АМКУ наголошують, що така недобросовісна реклама вводить в оману споживачів та призводить до отримання неправомірних переваг у конкуренції. Оскільки клієнти, повіривши інформації про «досягнення» клініки, можуть надавати їй перевагу. Тож, конкуренти товариства втрачатимуть потенційних клієнтів.

Зважаючи на викладене, Адміністративною колегією відділення АМКУ 22 липня 2021 р. дії ТОВ «Ісіда-IVF» визнано недобросовісною конкуренцією та накладено штраф.

В АМКУ зазначають, що у 2017 р. на ТОВ «Ісіда-IVF» АМКУ вже накладався штраф за поширення неточної та неправдивої інформації про її господарську діяльність.

За матеріалами amcu.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті