Як допомогти імунітету встояти напередодні сезону ГРВІ та грипу?

Грип та інші гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) — хвороби, які виникають найчастіше, незалежно від віку, місця проживання і соціального статусу людини. Перед початком осінньо-зимових сплесків захворюваності актуальним є пошук препарату, який можна застосовувати не тільки для лікування ГРВІ, а й для їх профілактики. Особливо це стосується людей, які знаходяться в зоні ризику виникнення ускладнень (особи похилого віку, з хронічними захворюваннями, з порушенням імунітету, діти молодшого віку і т.д.). Тож, дуже важливо, щоб препарат не тільки відповідав сучасним вимогам до ефективності, а й був максимально безпечним. Таким критеріям відповідає ЕРГОФЕРОН — лікарський засіб із широким спектром противірусної дії, а також протизапальним та антигістамінним ефектом (Геппе Н.А. та співавт., 2017).

Імунна система — головний бар’єр, сторож, який стоїть на захисті людини від різноманітних інфекцій. Однак в умовах сучасного життя імунітет піддається впливу багатьох шкідливих факторів. Часті стреси, куріння, нерегулярне харчування, хронічне недосипання і несприятливі екологічні умови послаблюють і пригнічують імунну систему.

Яку підтримку в такому разі може надати ЕРГОФЕРОН? Завдяки компонентам, що входять до його складу, він активує продукцію власних противірусних білків (інтерферонів), які блокують розмноження вірусів і захищають здорові клітини організму, а також активує лімфоцити — «помічники», які швидко розпізнають вірус і допомагають його знешкодити.

Крім того, ЕРГОФЕРОН зменшує тривалість і вираженість нежитю, набряку слизової оболонки носа, кашлю і чхання, а також супутніх інфекційному процесу алергічних реакцій.

Завдяки посиленій противірусній активності ЕРГОФЕРОН показаний як для лікування, так і для профілактики широкого спектра гострих респіраторних вірусних інфекцій, спричинених вірусами грипу А і В, парагрипу, аденовірусами, герпесвірусами, респіраторно-синцитіальними вірусами та ін. Було встановлено, що профілактичний курс ЕРГОФЕРОНУ протягом 1 міс і більше знижує ймовірність повторного зараження ГРВІ у 2 рази (Охотнікова О.М. та співавт., 2017).

Більше того, ЕРГОФЕРОН забезпечує профілактику бактеріальних ускладнень вірусних інфекцій, суперінфекцій. Застосування препарату в пре- та поствакцинальний період підвищує ефективність вакцинації, забезпечує неспецифічну профілактику ГРВІ та грипу в момент становлення поствакцинального імунітету.

Важливо, що ЕРГОФЕРОН чинить імунокоригувальну дію, не виснажуючи імунну систему та має мінімальну вірогідність розвитку побічних ефектів (Крамарьов С.О., Закордонець Л.В., 2014).

Дія ЕРГОФЕРОНУ підтверджена численними експериментальними і клінічними випробуваннями, у ході яких було встановлено, що цей лікарський засіб:

  • має імунотропний, протизапальний, антигістамінний ефект і широкий спектр противірусної активності;
  • у 2 рази швидше зменшує вираженість основних симптомів ГРВІ та грипу і в більш ніж у 1,5 раза — тривалість (Крамарьов С.О., Закордонець Л.В., 2014);
  • нормалізує температуру тіла вже після 1-го дня лікування у 29% пацієнтів, а після 2-го дня — у 78%;
  • уже через 2 дні зменшує вираженість симптомів риніту, болю і першіння в горлі у 41% пацієнтів;
  • не викликає формування резистентних штамів завдяки фізіологічній дії на імунну систему (Геппе Н.А. та співавт., 2017).

ЕРГОФЕРОН зручний у застосуванні для всіх членів сім’ї: дорослих та дітей віком від 6 міс. А нещодавно на полицях аптек з’явилася нова сімейна упаковка ЕРГОФЕРОН — 40 таблеток.

ЕРГОФЕРОН: комплексна допомога при ГРВІ та грипу для всієї родини!

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Ергоферон

Останні новини та статті