Фармацевтичну компанію Acino придбала компанія ADQ з ОАЕ

16 вересня 2021 р. ADQ, одна з найбільших холдингових компаній регіону з широким портфелем великих підприємств, що охоплюють ключові сектори диверсифікованої економіки Абу-Дабі, уклала остаточну угоду про придбання швейцарської компанії Acino, одного з провідних постачальників якісних лікарських засобів, що фокусує свою діяльність на ринках Близького Сходу, Африки, Латинської Америки, Росії, України та регіону СНД, що швидко зростають.
  • ADQ підписала угоду про придбання компанії Acino, швейцарського фармацевтичного виробника, який просуває свою продукцію в більш ніж 90 країнах світу.
  • Інвестиції ґрунтуються на намірі ADQ розробити інтегровану фармацевтичну платформу, включаючи новітні розробки лікарських засобів, ліцензування, виробництво та комерціалізацію на обраних ринках, що швидко зростають.
  • На сьогодні Acino стане найбільшим придбанням ADQ у портфелі сфери охорони здоров’я та фармації.

Acino є однією з провідних компаній у більш ніж 20 терапевтичних напрямках, включаючи гастроентерологію, кардіологію та лікування болю, пропонуючи якісні лікарські засоби з додатковими властивостями. Завдяки власним службам з продажу і дистрибуції Acino активно працює в більш ніж 90 країнах. Як надійний партнер фармацевтичних компаній по всьому світу Acino також надає готові рішення з контрактного виробництва та ліцензування для просування партнерами.

Штеффен Салтофте (Steffen Saltofte), генеральний директор Acino, заявив:

«Компанія Acino прагне зробити свій внесок у розвиток охорони здоров’я, покращуючи доступ до якісних лікарських засобів, яким пацієнти та уряди можуть довіряти та які можуть бути корисними, а підтримка ADQ прискорить досягнення цих цілей. Побудувавши міцну репутацію одного з провідних постачальників передових фармацевтичних рішень на ринках, що розвиваються, ми з нетерпінням чекаємо можливості для трансформації бізнесу та розширення комерційної діяльності, оскільки Acino приєднується до портфеля медичних та фармацевтичних продуктів ADQ».

Фахад Аль Кассім (Fahad Al Qassim), виконавчий директор портфеля охорони здоров’я та фармації в ADQ, прокоментував:

«Завдяки ряду стратегічних придбань протягом цього року ми створюємо потужну платформу для зміцнення позиції в Об’єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ) як регіонального хабу фармацевтичного виробництва, комерціалізації та дистрибуції на обраних ринках, що швидко зростають. Наша мета — забезпечити доступність життєво необхідних лікарських засобів та розробити передові інноваційні методи лікування, які допомагають покращити життя людей. Завдяки досвіду роботи в галузі та широкій територіальній присутності Acino забезпечить ADQ досягнення ще більшого рівня зростання, інновацій і прагнень у всьому ланцюжку створення якісного результату лікування в інтересах пацієнтів».

Створення інтегрованої фармацевтичної платформи ADQ

З придбанням Acino ADQ має намір створити інтегровану фармацевтичну платформу на обраних ринках, що швидко зростають, з можливостями розробки рецептур, ліцензування, виробництва та комерціалізації. На початку цього року ADQ придбала компанію Amoun Pharmaceutical Company, одного з провідних виробників Єгипту, дистриб’юторів і експортерів брендованих фармацевтичних продуктів і продуктів для тварин, а також фармацевтичну компанію Pharmax Pharmaceuticals, що виробляє та реалізує доступні брендовані генеричні лікарські засоби. Крім того, ADQ придбала міноритарний пакет акцій компанії Biocon Biologics Limited в Індії, яка спеціалізується на розробці, виробництві та маркетингу якісних та доступних біосимілярів на міжнародних ринках.

Потужне управління Acino, можливості комерціалізації, різноманітний асортимент продукції та ліцензії на багатьох ринках, що розвиваються, будуть надзвичайно важливими для довгострокової стратегії розробки інтегрованої фармацевтичної платформи ADQ та задоволення потреби в якісних, доступних лікарських засобах в ОАЕ та інших регіонах. Ця угода ґрунтується на угоді про співпрацю між Acino та Pharmax щодо ліцензування, виготовлення та постачання окремих продуктів Acino на Близькому Сході та в Африці для задоволення локальних потреб пацієнтів.

Остаточна угода полягає в тому, що ADQ придбаває 100% акцій Acino у її поточних акціонерів: приватних інвестиційних фондів Nordic Capital та Avista Capital Partners. Угода має бути завершена у відповідності із загальноприйнятими умовами, включаючи дозволи регуляторних органів. Фінансові умови угоди не розголошуються.

Про ADQ

ADQ була заснована в Абу-Дабі у 2018 р., це одна з найбільших холдингових компаній регіону, яка здійснює прямі та непрямі інвестиції в понад 90 компаній на місцевому та міжнародному рівнях. Як власник активу та інвестор широкого портфеля великих підприємств, ADQ охоплює ключові сектори диверсифікованої економіки, включаючи енергетичні компанії, харчові продукти та сільське господарство, охорону здоров’я та фармацію, а також транспортування і логістику. Як стратегічний партнер уряду Абу-Дабі ADQ прагне прискорити трансформацію емірату в глобальну конкурентоспроможну та засновану на знаннях економіку.

Для отримання додаткової інформації відвідайте adq.ae або напишіть за адресою [email protected].

Про Acino

Acino — швейцарська фармацевтична компанія, яка фокусує свою діяльність на обраних ринках країн Близького Сходу, Африки, Росії, регіону СНД і Латинської Америки. Компанія пропонує якісні лікарські засоби для забезпечення доступної медичної допомоги на ринках країн, що розвиваються. Як світовий партнер фармацевтичних компаній Acino надає готові рішення, починаючи від розробки та реєстрації препаратів до контрактного виробництва, упаковки та логістики. Переваги компанії: підтверджений успіхом досвід та глибокі знання ринків, прагнення робити медицину доступною для тих, хто цього найбільше потребує, та науковий підхід. Компанія прагне стати брендом, який обирають як пацієнти, так і фахівці охорони здоров’я.

Для отримання додаткової інформації, будь ласка, відвідайте вебсайт www.acino.swiss або напишіть за адресою: [email protected].

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»,
за матеріалами, наданими компанією Acino
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті