У суді оскаржують перевірку COVID-сертифікатів у громадських місцях

11 Листопада 2021 11:07 Поділитися

Окружним адміністративним судом міста Києва (ОАСК) зареєстровано позов щодо оскарження окремих положень постанови КМУ від 09.12.2020 р. № 1236. З  відповідним позовом до Кабінету Міністрів України та Державної казначейської служби України звернувся житель Миколаєва. Інформацію про це розміщено на сайті ОАСК.

Позивач, окрім іншого, просить суд скасувати п. 18 вказаної постанови в частині надання права працівникам Національної поліції, Національної гвардії, посадовим особам, уповноваженим органами місцевого самоврядування, проводити на вулицях, у парках, інших громадських місцях вибіркову перевірку документів, а також документів, що підтверджують вакцинацію від COVID-19, негативний результат тестування, одужання особи від зазначеної хвороби у випадках, коли це є підставою для незастосування обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для відповідних рівнів епідемічної небезпеки.

Серед інших вимог позову — стягнути з Державної казначейської служби України за рахунок бюджетних асигнувань КМУ 1 млн грн у якості компенсації моральної шкоди на користь позивача.

Наразі суд вирішує питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

За матеріалами oask.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті