Державні закупівлі: затверджено перелік незареєстрованих ліків, які можуть ввозитися в Україну

МОЗ України повідомляє, що 15 листопада Уряд прийняв постанову № 1182, якою затверджено перелік незареєстрованих лікарських засобів (за міжнародними непатентованими назвами — МНН), які можуть ввозитися на територію України для постачання за результатами закупівлі, проведеної ДП «Медичні закупівлі України», для виконання програм та здійснення централізованих заходів з охорони здоров’я за кошти державного бюджету. До переліку увійшло 10 позицій МНН, зокрема, серед них: аспарагіназа, метилфенідат, тіотепа та ін.

Такі лікарські засоби можуть використовуватися в лікуванні пацієнтів з рідкісними хворобами.

«Часто виробники лікарських засобів для лікування рідкісних захворювань не зацікавлені у їх реєстрації в Україні, тому що вартість препаратів може бути комерційно непривабливою. І для того, щоб пацієнти не залишилися без лікування, було прийнято зазначений перелік. Важливо, що попри відсутність реєстрації в Україні, вказані препарати мають бути зареєстровані в країнах ЄС або США. Така реєстрація гарантує, що вони ефективні, якісні та безпечні», — пояснив перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда.

Таким чином, ухвалена постанова забезпечить своєчасний доступ пацієнтів з орфанними захворюваннями до необхідних лікарських засобів.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті