Novartis та UCB спільно розроблятимуть хворобомодифікуючі препарати для лікування хвороби Паркінсона

08 Грудня 2021 9:56 Поділитися

Транснаціональна корпорація Novartis та бельгійська фармацевтична компанія UCB підписали угоду щодо розробки та комерціалізації хворобомодифікуючих кандидатів у препарати для лікування пацієнтів з хворобою Паркінсона. Мова йде, зокрема, про кандидата у препарати UCB0599, який наразі знаходиться на II фазі клінічних досліджень, та потенційно UCB7853 — після успішного завершення I фази клінічних досліджень.

Мішенню кандидата у препарати UCB0599 є неструктурований білок, що наявний у мозку людини — альфа-синуклеїн, надмірне накопичення якого пов’язують з розвитком хвороби Паркінсона.

Це партнерство має поєднати досвід бельгійської фармкомпанії в галузі нейродегенеративних захворювань із глобальними можливостями та експертизою в розробці хворобомодифікуючих препаратів транснаціональної корпорації.

За умовами угоди UCB має отримати аванс у розмірі 150 млн дол. США, а також право на проміжні виплати на суму близько 1,5 млрд дол.

Очікується, що після схвалення кандидатів у препарати бельгійська фармкомпанія займатиметься їх комерціалізацією в Європі та Японії, а Novartis — в США та інших країнах.

За матеріалами www.pharmaceutical-technology.com; pharmaphorum.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті