Astellas Pharma підписала угоду з біотехнологічним стартапом Dyno Therapeutics щодо спільної розробки векторів для генної терапії наступного покоління

08 Грудня 2021 10:39 Поділитися

Японська фармацевтична компанія Astellas Pharma підписала опціонну та ліцензійну угоду з біотехнологічним стартапом Dyno Therapeutics (Кембридж, США) щодо спільної розробки векторів на основі адено-асоційованого вірусу (adeno-associated virus — AAV) для генної терапії наступного покоління, що застосовуватиметься при захворюваннях скелетних м’язів та серцевого м’яза (міокарда).

Загальна сума угоди, з урахуванням майбутніх поетапних виплат та роялті, може досягти 1,8 млрд дол. США.

Вектори для генної терапії розроблятимуться за допомогою платформи CapsidMap™, яка використовує технології штучного інтелекту, з метою швидкої оптимізації капсидів AAV для транспортування до багатьох органів.

За умовами угоди, Dyno Therapeutics відповідатиме за розробку нових капсидів AAV з покращеними функціональними властивостями для генної терапії. Компанія має отримати 18 млн дол. авансом та більше 235 млн дол. за кожен продукт, розроблений з використанням капсидів. Загальна сума угоди може сягнути 1,8 млрд дол. У свою чергу, Astellas Pharma контролюватиме проведення доклінічних та клінічних досліджень, а також виробництво та комерціалізацію продуктів для генної терапії з використанням капсидів.

За матеріалами www.pharmaceutical-technology.com, www.fiercebiotech.com, www.europeanpharmaceuticalreview.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті