Препарат для пацієнтів з COVID-19 може бути схвалений у Японії

23 Лютого 2022 10:05 Поділитися

7 лютого Shionogi заявила про завершення аналізу результатів дослідження ІІa фази противірусного препарату S-217622 для перорального прийому при COVID-19. У цьому дослідженні основною кінцевою точкою було зниження вірусного навантаження, вторинними — зменшення вираженості симптомів, запобігання загостренням та результати безпеки.

Це дослідження є рандомізованим плацебо-контрольованим подвійним сліпим, у якому дорослі японці приймали препарат перорально один раз на добу протягом 5 днів. За його результатами:

  • на 4-й день кількість пацієнтів з позитивним результатом вірусологічного дослідження зменшилася на 63–80% порівняно з групою плацебо;
  • медіана терміну до отримання негативного результату на SARS-CoV-2 зменшилася на 2 дні;
  • було виявлено тенденцію до зниження показника тяжкості симптомів;
  • у групі пацієнтів, що приймали препарат, не було зафіксовано випадків із важким перебігом, що потребували госпіталізації.

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда (Fumio Kishida) заявив 7 лютого, що уряд розгляне можливість надання умовного раннього схвалення препарату. Shionogi планує розширити поточне дослідження, щоб включити пацієнтів з помірними симптомами як частину дослідження III фази, і почати глобальне випробування пізніше цього місяця. Компанія в першу чергу буде розгортати постачання препарату в Японії, але потім планує збільшити виробництво, щоб щорічно постачати кількість доз, достатню для лікування 10 млн людей.

За матеріалами www.shionogi.com; www.reuters.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті