Створено систему збору інформації щодо доступності аптечних закладів під час воєнного стану та наявності в них ліків

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками Полтавської обл. звертає увагу на те, що для забезпечення населення актуальною інформацією щодо доступності аптечних закладів під час воєнного стану та наявності в них окремих категорій лікарських засобів створено інформаційну систему збору та оприлюднення зазначеної інформації з можливістю її подальшого розширення (далі — інформаційна система). Інформаційну систему створено на основі модулю збору даних щодо лікарських засобів для протидії пандемії COVID-19, тож інтерфейс і способи роботи з системою засновані на тих самих принципах і є знайомими для користувачів.

У зв’язку з цим рекомендується суб’єктам господарювання у сфері роздрібної торгівлі лікарськими засобами забезпечити систематичне внесення та актуалізацію даних в інформаційну систему.

За можливості варто використовувати для надання інформації засоби автоматизації (Application Programming Interface — АРІ), а робити це через співробітників Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками варто лише у разі неможливості використання інших способів.

Для надання інформації слід керуватися інструкціями та регламентами, що оприлюднені на сайті Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками. Посилання на інструкції:

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті