Polpharma Group неухильно дотримується встановлених санкцій: припинили нові інвестиції та обмежили постачання ліків до росії

19 Квітня 2022 4:43 Поділитися

Polpharma Group B.V. та її дочірні підприємства (далі — Polpharma Group) дотримуються та неухильно виконують усі санкції щодо російської федерації, запроваджені Європейським Союзом.

Зокрема, з перших днів військової окупації було прийнято рішення обмежити постачання ліків до росії, за винятком життєво важливих препаратів, необхідних для лікування пацієнтів з хронічними захворюваннями, ліків, що використовуються при гострих станах, та лікарських засобів педіатричної групи.

Наголошуємо, що водночас із цим рішенням польські дочірні підприємства Polpharma ZF припинили виробництво для рф лікарських засобів, які покращують якість життя. Також Polpharma Group не імпортує з території рф та білорусі будь-які ліки, діючі речовини та іншу сировину для виробництва. На додаток до введених заходів було прийнято рішення припинити всі подальші інвестиції в рф, включно з початком нових рекламних і промокампаній.

Наголошуємо, що усі дії Polpharma Group спрямовані на те, щоб повністю відповідати масштабу міжнародних економічних санкцій, запроваджених проти рф. Обмеження, введені міжнародним співтовариством, не поширюються на лікарські засоби як особливу категорію товарів, що мають бути доступні всім, хто їх потребує, незалежно від національності, раси чи віку, для дітей чи пацієнтів літнього віку.

Наступним кроком стало відправлення з Польщі в Україну гуманітарного вантажу — 350 тис. упаковок життєво важливих ліків на суму 1,5 млн дол. США. Це насамперед антибіотики та препарати невідкладної допомоги, яких найбільше не вистачає в лікарнях України: морфін, фентаніл, мідазолам, різні антибіотики, адреналін тощо. Цю гуманітарну допомогу було надано завдяки оперативним тристороннім зустрічам і співпраці керівництва Polpharma ZF з Урядовим агентством стратегічних резервів у Польщі та Міністерством охорони здоров’я України, під час яких було узгоджено дії, аби якнайкраще задовольнити медичні потреби України та надати допомогу там, де це необхідно.

Станом на квітень загальний обсяг гуманітарної допомоги у вигляді ліків із Польщі в Україну перевищив 1 млн упаковок, а їх загальна вартість становить понад 3,1 млн дол.

Польфарма в Україні не стоїть осторонь та за останній місяць вже відвантажила клієнтам вкрай необхідні ліки, які були в наявності на її складах, та надала гуманітарну допомогу в лікарні та шпиталі. Загальна вартість переданої допомоги становить понад 1 млн грн.

Polpharma Group на 100% усвідомлює, наскільки важливим на цей момент є лікування постраждалих людей та дітей, тому на власних підприємствах у Польщі планує додаткове виробництво морфіну, фентанілу, антибіотиків та педіатричних препаратів. Збільшення виробничих потужностей відбудеться завдяки рішенню польської команди працювати понаднормово та у вихідні, щоб продовжувати надання допомоги громадянам України.

За матеріалами, наданими Polpharma Group

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті