Китай призупинив експорт препаратів ібупрофену та парацетамолу

26 Грудня 2022 4:35 Поділитися

У результаті різкого зростання кількості випадків захворювання на COVID-19 Китай стикнувся з неочікуваним дефіцитом, намагаючись задовольнити високий внутрішній попит на ліки, що містять парацетамол та ібупрофен. Протягом майже 2 тиж у країні різко зросла кількість випадків COVID-19, що стало результатом зняття більшості обмежень на початку грудня. Правила в різних провінціях відрізняються, але майже скрізь вже відмовилися від тестування перед виходом на роботу. Подекуди навіть не вимагають самоізолюватися, навпаки, підтримуючи ранній вихід на роботу, бо «так ми стимулюємо роботу імунної системи». Неможливо навіть оцінити масштаб епідемії, бо вимоги обов’язкових тестів для контактних осіб також переважно скасовано.

Фармацевтичні фабрики повинні працювати на повну потужність, щоб задовольнити попит, до якого влада не була готова. Це стосується заводу в провінції Шаньдун, на південь від Пекіна, повідомляє «Franceinfo». Там виробляють ібупрофен, і значна частина продукції, як правило, призначена для експорту. Це дуже важливе джерело доходу для китайської економіки, але вперше було прийнято безпрецедентне рішення: експорт ліків призупинено через ситуацію, що склалася.

«Після зняття медичних обмежень попит раптово став дуже високим», — пояснює один із керівників підприємства, яке працює на повну потужність. — Є три бригади, які працюють по 8 год на добу. Машини працюють 24 год на добу. За такої інтенсивності я думаю, що дефіцит ліків може почати знижуватися протягом 2 тиж».

Одна з головних державних фармацевтичних груп Sinopharm розпочала справжній кризовий план із мобілізацією всіх своїх дочірніх компаній. Наприклад, завод у Сіньцзян відправив до столиці десятки спеціальних вантажівок зі 100 тис. коробок ліків на борту.

Попит настільки високий, що «фабрика світу» не тільки призупинила експорт, а й почала закуповувати ліки за кордоном. Засобів китайської медицини, наприклад, Lianhua Qingwen, що непогано зарекомендував себе в боротьбі з COVID-19, також не вистачає. Жителі Піднебесної масово скуповують будь-які ліки від грипу та застуди.

Індійський канал «CNBC TV18» повідомляє про дефіцит активних фармацевтичних інгредієнтів ібупрофену, парацетамолу та левоцетиризину, який відчувають компанії США, Європи та Китаю. Прогнозують 10% зростання цін, якщо попит не буде задоволено найближчим часом. Видання «ChemAnalyst» повідомляє, що індійські виробники збільшують виробництво парацетамолу.

За матеріалами www.francetvinfo.fr; www.cnbctv18.com; www.chemanalyst.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті