В Україні презентували модель відновлення психічного здоров’я постраждалим від війни «Check point»

20 Січня 2023 3:17 Поділитися

У Центрі психічного здоров’я та реабілітації «Лісова поляна» МОЗ України презентували модель «Check point», яка має на меті допомогти відновити психічне здоров’я постраждалим від війни військовим та цивільним, тим, хто пережив психотравмуючі події. Її розробили в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської зі створення Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки.

Модель має робочу назву «Check рoint», або ж «Контрольна точка», як контрольна точка піклування про стан психічного здоров’я: відновлення втрачених сенсів, отримання нових навичок та знань, трансформація травматичного досвіду в посттравматичне зростання.

Модель передбачає застосування великої кількості різних підходів, методів та принципів лікування й реабілітації. В її основі підхід до здоров’я людини як до системи, на яку впливають біологічні, психологічні та соціальні чинники. Відтак і допомога має враховувати кожен із них.

Передбачається, що досвід центру перейматимуть й інші медичні заклади, тож поступово така модель надання психологічної допомоги українцям має поширитися на всю Україну.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті