КОСОПТ БК — відчуй різницю! Сучасна розробка для боротьби з глаукомою

Лікування пацієнтів з глаукомою із застосуванням лікарських засобів спрямоване на зниження внутрішньоочного тиску. Із цією метою широко застосовуються три основні групи ліків — інгібітори карбоангідрази, блокатори бета-адренорецепторів та інгібітори простагландинів. У низці випадків місцевого застосування лише блокаторів бета-адренорецепторів може бути недостатньо, у такому разі застосовують їх комбінацію з іншими протиглаукомними препаратами. Саме таким лікарським засобом є КОСОПТ БК, краплі очні, розчин, по 10 мл, № 1, флакон пластиковий білий з дозатором та кришкою з контролем першого відкриття від компанії «Сантен ОЙ», Японія, до складу якого поряд з блокатором бета-адренорецепторів тимололом входить потужний інгібітор карбоангідрази ІІ типу дорзоламід. Цей оригінальний препарат має ряд особливостей, які покликані зробити його застосування ефективним, а користування — безпечним, зручним та комфортним.

КОСОПТ БК є відносно новим продуктом на українському фармацевтичному ринку, тому доцільно детально зупинитися на його особливостях. Перш за все, що ж означає це загадкове «БК» у назві? Без консервантів! Саме так — наразі передові технології дозволяють випускати офтальмологічні лікарські засоби, які без додавання бензалконію хлориду зберігають свої терапевтичні властивості впродовж тривалого часу.

Вміст одного флакону КОСОПТ БК — 10 мл — розрахований на 2+ міс використання*. «Чому на 2+ міс, а не на 2?», — запитаєте ви. Справа в тому, що багато пацієнтів, які застосовують препарати при глаукомі, досить поважного віку і можуть промахуватися під час закапування очей, що пов’язано з більшими витратами лікарського засобу. Тому для зручності пацієнтів було додано цей невеличкий запас, що дозволяє з більшою вірогідністю забезпечити використання саме впродовж 2 міс, що важливо, коли мова йде про організацію процесу лікування: за планом — значить, за планом.

Крім того, КОСОПТ БК випускається у формі розчину, на відміну від деяких інших офтальмологічних препаратів, що застосовуються при глаукомі, які випускають у формі суспензії. Як відомо, суспензія — це суміш рідини з твердими частинками, водночас рогівка ока, на яку власне і наносять ці офтальмологічні препарати, є дуже чутливою, тому в цьому аспекті переваги розчину очевидні.

Тож форма випуску КОСОПТ БК — розчин — покликана забезпечити комфорт для очей під час застосування лікарського засобу та після.

Попіклувався виробник КОСОПТ БК і про комфорт для наших пальців. Флакон препарату виготовлений з «екофрендлі» пластику, який є досить м’яким, щоб його було легко стискати, це особливо важливо, коли розчину залишилося мало.

Також варто відмітити атравматичний плоский наконечник флакона, який покликаний знизити ймовірність пошкодження рогівки під час закапування. Крім того, у зоні наконечника розміщений цілевказівник, зафарбований у синій колір, призначений для того, щоб людина добре бачила наконечник периферичним зором і не травмувала рогівку під час закапування, наблизивши кінчик занадто близько. Колір цілевказівника обрано не просто так, справа в тому, що жовтий і синій — це кольори, які людина з хворобами очей перестає розрізняти останніми. Тому застосування КОСОПТ БК буде зручним навіть для людей з відчутно зниженим зором.

Тож, підбиваючи підсумки, КОСОПТ БК це:

  • флакон обсягом 10 мл, розрахований на 2 міс з додатковими краплями про всяк випадок;
  • розчин для забезпечення комфорту під час лікування та після закапування;
  • м’який флакон з «екофрендлі» пластику для зручного використання в похилому віці та коли розчину залишається мало;
  • атравматичний наконечник із синім ціле­вказівником для безпечного застосування.
Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
*У разі застосування по 1 краплі в кожне око 2 рази на добу.

Інформація для професійної діяльності медичних та фармацевтичних працівників

Цей матеріал не є рекламою лікарських засобів, містить медичну довідкову інформацію та призначений для персонального використання працівниками охорони здоров’я та розповсюдження в спеціалізованих медичних виданнях. Повідомити про небажане явище, що виникло в період лікування, чи поскаржитися на якість препаратів Ви можете за адресою чи телефоном Представництва або на e-mail: pv.ua@biomapas. Представництво «Сантен ОЙ» в Україні: м. Київ, вул. М. Пимоненка, 13, корпус 7В, офіс 12, тел.: +38 (044) 200-68-85, е-mail: [email protected].

Інформацію наведено в скороченому вигляді. Перед застосуванням препарату, будь-ласка, ознайомтеся з повним текстом Інструкції для медичного застосування лікарських засобів. КОСОПТ БК, краплі очні, розчин, по 10 мл у флаконі з дозатором та кришкою з контролем першого відкриття, по 1 флакону в картонній коробці. Виробництво Сантен АТ, Келлопортінкату 1, Тампере, 33100, Фінляндія. Реєстраційне посвідчення: UA/18106/01/01, Наказ МОЗ від 22.04.2022 р. № 1084.

SANTEN-UA-230009. Діє до 10.02.2024 р.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті