Весняний авітаміноз та вагітність: без додаткового прийому мультивітамінів не обійтися?

Це була справді важка зима, і ми впоралися! З чим і вітаємо одне одного в перші весняні дні. Але нічого не минає безслідно, і природно ми зустрічаємо весну знесиленими, як ніколи, а наш організм — виснаженим. Виснаженим стресом, нестачею піклування про себе, надмірними навантаженнями на роботі та поза нею. Мабуть, це знайомо кожному українцю, але особливо — майбутнім мамам маленьких українців — жінкам, що несуть радість і світло в цей світ. При всій їх мужності організму у період вагітності необхідна підтримка, особливо зараз — навесні, коли багатьом так не вистачає вітамінів та мінералів. Хто ж краще потурбується про жінок при надії, як не ПреМама Дуо.

«Зимовий» режим харчування в нашій країні часто характеризується різноманіттям жирних, м’ясних та калорійних страв. Та не дайте ввести себе в оману, часто таке меню дуже далеке від збалансованого, особливо якщо йдеться про надходження всіх необхідних вітамінів та мікроелементів. Поряд з цим потреба в поживних речовинах у період вагітності та годування грудьми підвищується, тому вважається за доцільне прийом мультивітамінів — мультимінерального комплексу і омега-3 для запобігання їх дефіциту і корекції харчового раціону. З іншого боку, не секрет, що часто жінки у період вагітності страждають на токсикоз, який значно обмежує їх можливості забезпечити збалансоване харчування собі та малечі. Причому токсикоз може виникати не тільки на початку вагітності, а й у будь-який триместр чи взагалі протягом усієї вагітності. Тому у період вагітності та годування грудьми, особливо навесні, дуже важливо попіклуватися про надходження всіх необхідних вітамінів, мінералів та інших незамінних нутрієнтів в організм майбутньої мами. І тут, безумовно, в нагоді стане ПреМама дуо компанії «Алкалоїд».

ПреМама — це мультивітамінний комплекс, доповнений необхідними мінералами та незамінними омега-3 поліненасиченими жирними кислотами — докозагексаєновою (ДГК) та ейкозапентаєновою (ЕПК), спеціально розроблений для жінок у період вагітності та годування грудьми. До складу комплексу входять таблетки та капсули, що покликано забезпечити оптимальні умови доставки різних нутрієнтів.

Таблетки Премама Дуо містять 11 вітамінів і 10 мінералів, серед яких вітаміни С та Е, пантотенова кислота, вітамін В6, тіамін, рибофлавін, фолієва кислота, біо­тин, вітамін D, вітамін B12, такі мікроелементи, як кальцій, магній, залізо, цинк, селен, йод та ін. Фолієва кислота особливо необхідна жінкам, які планують вагітність, і вагітним, оскільки її низький рівень у матері є фактором ризику розвитку вад нервової трубки у плода. Вітамін D сприяє нормальному засвоєнню кальцію і фосфору в організмі, а також підтримці необхідного рівня кальцію в крові, зубах і кістках. Залізо входить до складу гемоглобіну і таким чином бере участь у транспорті кисню в організмі, а також сприяє нормальному обміну речовин і зменшенню вираженості втоми і слабкості. Кальцій необхідний для підтримки здоров’я кісток і зубів. Вітамін C є потужним антиоксидантом, бере участь у процесах синтезу колагену для забезпечення нормального функціонування шкіри і підвищує абсорбцію заліза в організмі. Йод сприяє виробленню гормонів щитовидної залози, а також підтримує її функціонування.

Капсули ПреМама Дуо містять омега-3 поліненасичені жирні кислоти, ДГК і ЕПК. Омега-3 жирні кислоти є незамінними та не синтезуються в організмі. Омега-3 жирні кислоти мають велике значення для нормального функціонування нервової системи, передачі нервових імпульсів, входять у склад мембрани клітин, які вистилають судини серцево-судинної системи (Лаба О.В., Радєвіч Є.В., 2022). ДГК сприяє нормальному розвит­ку очей та мозку плода і дитини під час грудного вигодовування.

ПреМама Дуо: знає, що необхідно майбутній мамі!

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті