Чи частіше люди з кластерним головним болем мають інші захворювання?

28 Квітня 2023 10:56 Поділитися

Кластерний головний біль — це неврологічний розлад, що характеризується повторюваним сильним головним болем з одного боку голови, зазвичай навколо ока.

У всьому світі головний біль негативно впливає на якість життя людей. Саме тому вчені з Каролінського інституту (Karolinska Institutet), Швеція, на чолі з докторкою філософії Керолайн Ран (Caroline Ran) провели дослідження можливої залежності розвитку кластерного болю від наявності інших захворювань.

У випробуванні взяли участь більше 3 тис. осіб з кластерним головним болем віком 16–64 роки, яких порівнювали з більш ніж 16 тис. осіб без такої патології.

Дослідники проаналізували тривалість відсутності на роботі через хворобу. Серед тих, у кого було виявлено кластерний головний біль, у 92% відмічали принаймні ще одне захворювання. З тих, у кого не було кластерного головного болю, у 78% фіксували два або більше захворювань. При цьому середня кількість днів, протягом яких людина була відсутня через хворобу, була майже вдвічі більшою серед осіб з кластерним головним болем (63 дні) порівняно з людьми без такого болю (34 дні).

За матеріалами www.aan.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті