Novo Nordisk покращила прогноз продажу препаратів для лікування цукрового діабету на 2023 р.

21 Квітня 2023 10:22 Поділитися

Компанія Novo Nordisk — розробник препаратів для лікування цукрового діабету та ожиріння — значно покращила прогнози щодо свого прибутку та обсягів продажу цього року завдяки високому попиту на препарат Wegovy (семаглутид), показаний для лікування ожиріння.

Акції Novo Nordisk подорожчали на 2% і досягли найвищого рівня за весь час. Тепер Novo Nordisk очікує, що зростання обсягів продажу у 2023 р. становитиме 24–30% у грошовому вираженні, а зростання операційного прибутку — 28–34% порівняно з лютневими прогнозами на рівні 13–19%.

Novo Nordisk стикнулася із високим попитом на Wegovy після його лончу у США у 2021 р. Обмеження щодо його постачання загострилися, коли контрактному виробнику довелося тимчасово призупинити виробництво.

Компанія повідомила, що другий контрактний виробник готовий розпочати виробництво препарату, щоб збільшити пропозицію.

У березні Novo Nordisk також повідомила про збільшення обсягів поставок Ozempic, її найбільш продаваного препарату для лікування цукрового діабету, після місяців дефіциту.

Wegovy вже виведений на ринки США, Данії та Норвегії, і компанія очікує, що препарат буде доступний на більшій кількості європейських ринків до кінця цього року.

За матеріалами www.medscape.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті