Рекомендації щодо використання канабісу при лікуванні хронічного болю

25 Травня 2023 2:36 Поділитися

Практику використання медичного канабісу критикують через відсутність якісних досліджень, які підтверджують його терапевтичну користь. Щоб розробити поточні рекомендації, робоча група Університету Торонто переглянула 47 досліджень лікування болю, в яких взяли участь понад 11 тис. пацієнтів.

Загалом у 38 із 47 досліджень показано, що канабіноїди мали принаймні помірні переваги при хронічному болю, що призвело до «наполегливої» рекомендації — переважно як допоміжне або замінне лікування в осіб, які живуть із хронічним болем.

У рекомендаціях, розроблених групою канадських дослідників, зазначено, що лікарські засоби на основі канабіноїдів можуть стати ефективною альтернативою опіоїдам у пацієнтів із хронічним неонкологічним болем і супутніми захворюваннями.

З іншого боку, він попередив, що «вільне призначення» канабіноїдів для лікування хронічного болю у пацієнтів, які не приймають опіоїди, не є хорошою практикою.

Утім, лікарі повинні серйозно поставитися до потенційних несприятливих наслідків вживання канабісу, включаючи розлади від вживання марихуани, проблеми з навчанням, погіршення пам’яті та психотичні розлади.

За матеріалами www.liebertpub.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті