Риба та інші морепродукти є важливими джерелами поживних речовин, але вони також є джерелами хімічних забруднень, які можуть спричинити негативний вплив на здоров’я.
Португальські вчені провели огляд наукової літератури з дослідженнями, опублікованими з 2000 до 2019 р. У них вони визначили 106 оцінок ризику-користі (RBA) риби та інших морепродуктів у Європі, Азії, Північній Америці, Африці та на глобальному рівні. Дослідження були неоднорідними з точки зору розглянутих типів риби та інших морепродуктів, оцінки корисних і шкідливих сполук і загальної методології.
Отримані дані показали, що дієта, яка складається з різноманітної нежирної та жирної риби та інших морепродуктів, рекомендована для всього населення, а жінки дітородного віку та діти повинні обмежити споживання риби та інших видів морепродуктів, які зумовлюють високу ймовірність зараження паразитами.
За матеріалами www.tandfonline.com
Коментарі
Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим