Юмерокс® Інгал — медичний виріб для інгаляційного введення ліків

Процедурне знеболення має на меті як гуманістичні цілі, наприклад зменшення тривоги перед подальшим лікуванням, так і медичні переваги, пов’язані з більш швидким відновленням пацієнта та скороченням тривалості госпіталізації.

Знеболення (аналгезія) — втрата больової чутливості, яка досягається комплексом заходів, спрямованих на тимчасове виключення центральної або периферичної нервової системи.

Сьогодні проблему болю (коли свідомість частково збережена), чи ноцицептивних стимулів (коли свідомість пригнічена або відсутня) вирішують шляхом застосування місцевого знеболення, вид і форму якого вибирають залежно від характеру втручань. Типовий мультимодальний аналгезивний режим включає комбінацію аналгетиків, нестероїдних протизапальних препаратів (НПЗП) і препаратів групи габапентину (Wick E.C. et al., 2017), що можуть бути доповнені введенням різними способами. Зокрема, для процедурної аналгезії почали використовувати інгаляційну методику, під час якої ліки надходять у кров шляхом дифузії через легені і швидко виявляють свій ефект.

Про Юмерокс® Інгал

Новинка — Юмерокс® Інгал — індивідуальний медичний пристрій, призначений для інгаляційної доставки лікарських засобів, наприклад таких, як метоксифлуран, що може бути застосований для процедурної аналгезії.

Метоксифлуран для процедурного знеболення

Метоксифлуран — анестетик з групи летких фторованих вуглеводнів, що належить до групи N02BG09 «Аналгетики та антипіретики» згідно з АТС-класифікацією Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). Інгаляційні низькі дози метоксифлурану в об’ємі до 3 мл схвалені в більше ніж 20 країнах ЄС для екстреного полегшення болю середнього та сильного ступеня. Пари метоксифлурану швидко (через 15 хв) забезпечують ефективне короткочасне знеболення при вдиханні препарату в низькій концентрації, що доведено у дослідженнях (Mercadante S. et al., 2019). Навіть у низьких дозах мето­кси­флуран зменшував вираженість болю на 5 балів за шкалою болю (Visual analogue scale, VAS). Тобто застосування цієї діючої речовини при сильному болю зробить його терпимим, а при болю середньої інтенсивності — майже невідчутним (Hartshorn S. et al., 2019).

Клінічні дані підтверджують, що метоксифлуран при застосуванні в рекомендованих дозах має сприятливий профіль безпеки та добре переноситься (Ikeda S., 2019).

З чим порівняти знеболювальну дію метоксифлурану?

Як показало дослідження, порівняно з внутрішньовенним введенням морфіну інгаляційне введення метоксифлурану забезпечує короткострокове полегшення болю у пацієнтів із сильним травматичним болем, пропонує ефективний ненаркотичний варіант лікування та до 30-ї хвилини зберігає однаковий з морфіном знеболювальний ефект (Voza A. et al., 2020).

При застосуванні з іншими знеболювальними засобами метоксифлуран діє як синергіст, що посилює аналгезивну дію (Mercadante S. et al., 2019).

Доказова база та включення до міжнародних стандартів надання екстреної допомоги

Метоксифлуран згідно з рекомендаціями «Guidelines for the management of acute pain in emergency situations» Євро­пейського товариства екстреної медицини (European Society For Emergency Medicine, EUSEM) є препаратом першої лінії для купірування болю у надзвичайних ситуаціях. У Методичних рекомендаціях щодо знеболення на етапах евакуації (наказ МОЗ України від 28.06.2022 р. № 1122) метокси­флуран внесений як один з лікарських засобів для усунення вираженого болю та болю середньої інтенсивності, що особливо актуально в умовах воєнного часу. У боротьбі за життя постраждалих на війні одним із пріоритетних завдань медиків є знеболення, що потребує портативного та швидкодіючого знеболювального засобу, яким і є метоксифлуран.

При застосуванні таких речовин, як метоксифлуран, постає питання їх швидкої та зручної доставки. Медичний виріб Юмерокс® Інгал для інгаляційної подачі ліків — обґрунтоване та зручне вирішення проблеми, що може бути використаний під час процедурного знеболення в урології, гінекології, а також на етапі надання допомоги при болях середньої та високої інтенсивності при виконанні перев’язок та на етапі надання екстреної медичної допомоги, де передбачається використання інгаляційного розчину метоксифлурану.

Як замовити Юмерокс® Інгал?

Замовити та придбати індивідуальний медичний виріб Юмерокс® Інгал можна на сайті за посиланням https://chemoteka.com.ua/.

Дізнайтеся більше інформації про медичний виріб Юмерокс® Інгал

 

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті