Чи варто приймати спазмолітики при болю в животі? 

21 Липня 2023 5:37 Поділитися

Поява болю в животі може вказувати на різні проблеми зі здоров’ям — від тимчасового нездужання до серйозних хвороб, що потребують лікування. Результати патофізіологічних досліджень свідчать, що спазм гладких м’язів — це не тільки болючі відчуття, а й складова частина, а інколи і пусковий механізм багатьох захворювань. Причини можуть бути різні, і важливо знати, що саме відбувається в організмі в тих випадках, коли у вас виникає біль у різних частинах живота. Біль у животі є симптомом багатьох захворювань.  

У всіх випадках болю в животі займатися самолікуванням не варто і категорично не можна приймати знеболювальні, зокрема спазмолітики, які в подальшому можуть ускладнити діагностику. 

Відомо, що пацієнтам із гострим болем у животі протипоказані спазмолітичні препарати та анальгетики до виявлення його причини. Однак після встановлення діагнозу та за відсутності необхідності екстреного оперативного втручання застосування спазмолітиків разом з анальгетиками становить основу терапії. На ринку представлено безліч спазмолітиків, зокрема Спазмалгон, Спазміл-М, Спазмолікс. При цьому якщо одні засоби представлені на ринку лише в таблетованих формах, то інші — і у формі розчину для ін’єкцій. 

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА» 

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті