За збут фальсифікованих онкологічних ліків судитимуть директора аптеки та двох фармацевтів

10 Серпня 2023 3:02 Поділитися

Столичні поліцейські задокументували протиправну діяльність трьох осіб, які збували в Україні підроблені ліки. Ними виявилися двоє фармацевтів з Київської обл. та Харкова, а також директор аптеки з Київщини. Порушники налагодили канал нелегального ввезення в Україну фальсифікованих ліків онкологічної групи. Продавали їх через інтернет-сайти, пересилаючи по країні за допомогою сервісу поштових відправлень та реалізуючи в аптеках на території Київської обл.

У ході слідства правоохоронці з’ясували, що фальсифіковані лікарські засоби виготовлялися на території рф та у декількох країнах Близького Сходу, звідки порушники ввозили їх в Україну у замаскованих технологічних порожнинах власних автомобілів. Така злочинна діяльність приносила їм понад мільйон гривень прибутку щотижня.

Під час обшуків за місцями мешкання та роботи порушників у Київській обл. та Харкові правоохоронці вилучили понад 60 найменувань різноманітних лікарських засобів, чорнові записи, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, автомобіль та гроші, отримані від злочинної діяльності.

Порушникам вже повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 3211 Кримінального кодексу України — фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

За матеріалами та фото npu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті