Відповідальність за незаконний обіг ЛЗ

Законопроектом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо вдосконалення законодавства у сфері відповідальності за незаконний обіг лікарських засобів)», що зареєстрований 01.07.2008 р. за № 2274, пропонується внести зміни до Кримінального кодексу, Кримінально-процесуального кодексу України, Кодексу України про адміністративні правопорушення та Закону України «Про лікарські засоби» з метою вдосконалення нормативно-правових актів, якими передбачена відповідальність за порушення законодавства про обіг лікарських засобів (ЛЗ), конкретизації відповідальних органів і службових осіб та більш ефективного захисту населення від негативних наслідків незаконного обігу й застосування фальсифікованих або неякісних ЛЗ.

Як повідомило 20 травня інформаційне управління Верховної Ради України, члени Комітету з питань охорони здоров’я підтримали зазначений законопроект, однак висловили окремі зауваження до нього. Зокрема, на думку народних депутатів, необхідно редакційно виписати терміни «фальсифіковані ЛЗ» та «неякісні ЛЗ», щоб уникнути змішування цих понять, а також виключити положення щодо знищення (утилізації) фальсифікованих і неякісних ЛЗ відповідно до правил, затверджених центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я.

Крім того, народні депутати вважають, що потрібно доповнити Закон України «Про лікарські засоби» новими положеннями, в яких передбачити відповідальність за шкоду, заподіяну здоров’ю людини внаслідок застосування неякісного ЛЗ та протиправних дій суб’єктів обігу ЛЗ.

Відповідний висновок було надіслано Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

За матеріалами www.rada.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті