Наказ МОЗ України від 13.07.2011 р. № 405

20 Липня 2011 1:00 Поділитися

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

НАКАЗ
від 13.07.2011 р. № 405
«Про підсумки діяльності галузі охорони здоров’я України у 2010 році. Реалізація Програми економічних реформ на 2010–2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава»

Згідно з абзацом другим пункту 12 Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженим Указом Президента України від 13.04.2011 р. № 467/2011, на виконання п. п. 1 п.4 розпорядження Кабінету Міністрів України від 19.01.2011 № 148-р «Питання зміцнення фінансово-бюджетної дисципліни», з метою проведення у життя рішення колегії МОЗ України «Про підсумки діяльності галузі охорони здоров’я України у 2010 році. Реалізація Програми економічних реформ на 2010–2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», в рамках якої розглядалося питання зміцнення фінансової дисципліни та результати проведених Головою КРУ України ревізій та перевірок МОЗ України, установ та організацій, що входять до сфери його управління

НАКАЗУЮ:

1. Першому заступнику Міністра, заступникам Міністра, Міністру охорони здоров’я АР Крим, начальникам управлінь (головних управлінь) охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій:

1.1. Забезпечити оперативний розгляд та принципове реагування на факти порушень фінансово-бюджетної дисципліни, вжити за результатами контрольних заходів, проведених органами Державної контрольно-ревізійної служби та Рахунковою палатою України, невідкладних заходів до повного їх усунення.

Термін виконання — постійно

1.2. Вжити дієвих заходів щодо недопущення неефективного та нецільового використання коштів бюджетів усіх рівнів, коштів державних підприємств та встановити персональну відповідальність керівників підпорядкованих установ, організацій, підприємств за своєчасне відшкодування незаконно витрачених коштів та організацію роботи з попередження порушень фінансової дисципліни.

Термін виконання — постійно

1.3. Посилити контроль за достовірністю заявок на централізовану закупівлю лікарських засобів, виробів медичного призначення, медичного обладнання за кошти державного бюджету з врахуванням залишків, їх реальної та обґрунтованої потреби.

Термін виконання — постійно

2. Міністру охорони здоров’я АР Крим, начальникам управлінь (головних управлінь) охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, керівникам підприємств, установ, організацій, що належать до сфери управління МОЗ України:

2.1. Посилити відповідальність керівників закладів та установ охорони здоров’я за складання та подання заявок, виходячи з принципу ефективності використання бюджетних коштів із застосуванням конкретних критеріїв обґрунтування потреби в товарах і послугах, визначення її за номенклатурою та обсягами.

Термін виконання — протягом року

2.2. Встановити персональний контроль за дотриманням норм Закону України «Про здійснення державних закупівель» та укладанням договорів про закупівлю.

Термін виконання — протягом року

2.3. Забезпечити проведення суцільної оцінки залишків медикаментів та виробів медичного призначення, поставлених в централізованому порядку, щодо достовірності їх обліку, забезпечення умов зберігання впродовж терміну придатності та реальної можливості використання запасів для лікування хворих, за підсумками якої вжити заходів для повного і ефективного їх використання за призначенням.

Термін: до 01.08.2011 р.

2.4. З метою підвищення державного управління фінансовими ресурсами посилити контроль за цільовим і раціональним використанням бюджетних коштів, лікарських засобів та виробів медичного призначення, які направляються в централізованому порядку МОЗ та з державного бюджету.

Термін виконання — протягом року

2.5. З метою посилення контролю за цільовим використанням бюджетних коштів, передбачених на централізовану закупівлю лікарських засобів, медичного обладнання, витратних матеріалів, тощо, надавати до МОЗ України копії наказів про розподіл до закладів охорони здоров’я зазначених товарів, закуплених централізовано за державні кошти та розподілених наказами МОЗ.

Термін виконання — щоквартально

3. Керівникам ДП «Укрвакцина», ДП «Укрмедпостач» та ДУО «Політехмед»:

3.1 Посилити відповідальність та контроль за виконанням постачальниками умов договорів, забезпечити стягнення, у встановленому законодавством порядку, штрафних санкцій за порушення термінів постачання.

Термін виконання — постійно

Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра — керівника апарату Калішенко Г.М.

Міністр О.В. Аніщенко
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті