Готується проект щодо повної відміни Постанови КМУ №785

10 Серпня 2011 6:27 Поділитися

Як стало відомо редакції «Щотижневика АПТЕКА», Міністерство охорони здоров’я України готує проект щодо повної відміни Постанови КМУ «Про перелік виробів медичного призначення, операції з постачання яких звільняються від оподаткування податком на додану вартість» від 09.06.2011 р. № 785, яка набула чинності 1 серпня 2011 р. Ця постанова спричинила для суб’єктів господарювання чималі труднощі, пов’язані з переоцінкою товарів, які згідно з цим документом увійшли до переліку виробів медичного призначення, які підлягають оподаткуванню податком на додану вартість.

Нагадаємо, що 5 серпня 2011 р. було оприлюднено проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до переліку виробів медичного призначення, операції з продажу яких звільняються від оподаткування податком на додану вартість», який лише частково скасовує оподаткування ПДВ деяких виробів медичного призначення.

Згідно з Постановою КМУ «Про перелік виробів медичного призначення, операції з постачання яких звільняються від оподаткування податком на додану вартість» від 09.06.2011 р. № 785, з переліку виробів медичного призначення, які звільняються від оподаткування податком на додану вартість, було виключено такі групи товарів, як соски, презервативи, пелюшки, підгузники, матеріали та обладнання для стоматології та ін.

Хочемо звернути увагу, що на сьогодні постанова КМУ від 09.06.2011 р. № 785 чинна без змін.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті