Підготовку медичних та фармацевтичних фахівців обговорено в МОЗ

06 Червня 2016 3:30 Поділитися

Підготовку медичних та фармацевтичних фахівців обговорено в МОЗ3 червня 2016 р. в МОЗ України за участю представників профільного Міністерства, Міністерства освіти і науки, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, ректорів вищих медичних (фармацевтичного) навчальних закладів відбулася міжвідомча нарада з питань належної організації проведення вступної кампанії у 2016 р., виконання плану державного замовлення на підготовку фахівців відповідно до потреб практичної охорони здоров’я, формування нового переліку галузей знань та профільних спеціальностей тощо.

Віктор Шафранський, виконуючий обов’язки міністра охорони здоров’я, зазначив, що МОЗ України забезпечено організаційні засади підготовки з 2016 р. фахівців за новими спеціальностями, зокрема, «Медицина», «Медична та психологічна реабілітація», «Фізична реабілітація», «Медсестринство», «Технології медичної діагностики та лікування». Зазначимо, що вищеперераховані спеціальності ввійшли до нового переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти. Його було затверджено постановою КМУ від 29 квітня 2015 р. № 266, яка набула чинності 1 вересня 2015 р.

Також В. Шафранський проінформував учасників наради, що сформовано та подано до Міністерства економічного розвитку і торгівлі пропозиції щодо показників державного замовлення на підготовку та підвищення кваліфікації фахівців, науково-педагогічних кадрів у 2016 р. за новими спеціальностями. Зокрема, обсяг прийому лікарів(5165 осіб) не зменшено.

Учасники наради обговорили питання ліцензування освітньої діяльності вищих медичних (фармацевтичного) навчальних закладів МОЗ України щодо прийому студентів за магістерським освітнім рівнем та аспірантів у 2016 р. з урахуванням нового Переліку галузей знань і спеціальностей, можливостей внесення до вказаного Переліку таких спеціальностей, як «Педіатрія» та «Громадське здоров’я», що обумовлено необхідністю підготовки відповідних кадрів, зважаючи на виклики сьогодення, шляхи забезпечення якості підготовки лікарів та провізорів.

За матеріалами www.moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті