На Кіровоградщині впроваджують систему телемедицини

25 Лютого 2019 3:47 Поділитися

Кіровоградська обласна державна адміністрація повідомляє про запуск системи телемедичного консультування пацієнтів. На сьогодні одразу 10 нових амбулаторних закладів області провадять дистанційне консультування: у Бобринецькому, Компаніївському, Маловисківському, Олександрівському та інших районах.

Першими для мобільної діагностики отримали обладнання у с. Протопопівка Олександрівського району, де пацієнту, який переніс гострий інфаркт міокарда, зробили кардіограму, результати якої передали кардіологу в обласну лікарню. На основі отриманої від кардіолога інформації про стан здоров’я пацієнта сімейний лікар розробляє йому відповідні рекомендації. Показники, отримані в ході обстежень інших пацієнтів, також направлялися до вузьких спеціалістів, причому у вигляді зашифрованої інформації, що дозволяє зберігати конфіденційність.

Згодом до телемедичних послуг планується долучити всі заклади охорони здоров’я Кіровоградщини. Система телемедицини буде багаторівневою, за якої лікарі первинної ланки зможуть консультуватися у лікарів вторинної ланки, у свою чергу, лікарі другого рівня матимуть можливість зв’язку з обласними фахівцями, а обласні фахівці — з лікарями з медичних установ національного рівня. Таким чином, для громадян покращується доступність кваліфікованої медичної допомоги, а для сімейного лікаря спрощується постановка діагнозу та розробка рекомендацій пацієнтам.

За матеріалами kr-admin.gov.ua,
фото з сайту
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті