Затверджено склад робочих груп з питань впровадження електронного рецепта та 2D-кодування ліків

11 Серпня 2020 6:09 Поділитися

Наказом МОЗ України від 03.08.2020 р. № 1780 утворено та затверджено склад робочих груп з питань впровадження електронного рецепта на лікарські засоби та з питань впровадження маркування упаковок лікарських засобів спеціальним 2D-кодом.

Група з питань впровадження електронного рецепта налічує 22 учасники, а з питань 2D-кодування ліків — 23.

До їх складу увійшли як представники державних органів, так і фармацевтичних компаній, профільних асоціацій та організацій.

Наказом, зокрема, уповноважено робочі групи залучати, в разі потреби, до їх роботи спеціалістів та представників інших міністерств, державних органів, спеціалізованих установ, громадських і міжнародних організацій, експертів за їх згодою у встановленому порядку.

Окрім цього, робочі групи наділені повноваженнями на взаємодію з органами державної влади та місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями та отримання від них необхідної інформації в межах своєї компетенції.

Нагадаємо, рішення про створення цих робочих груп було прийнято 23 липня під час наради міністра охорони здоров’я України з представниками фармацевтичного сектору, на якій обговорювалася необхідність розширення дії електронного рецепта та впровадження 2D-кодування лікарських засобів як механізму протидії поширенню фальсифікованих препаратів.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті