“ОЛФА”: обгрунтування має бути науковим, а подяка – щирою

29 жовтня 2003 року фармацевтична компанія «Олфа», яка представляє в  Україні інтереси ряду європейських заводів — виробників лікарських засобів, зокрема АТ Олайнський хіміко-фармацевтичний завод «Олайнфарм» (Латвія), організувала проведення одразу двох заходів, що привернули неабияку увагу медиків та фармацевтів. Першою подією стала науково-практична конференція за міжнародної участі «Актуальні питання фармакології та застосування препаратів з нейропротекторними та ноотропними властивостями», яка відбулася у приміщенні Центру культури та мистецтв Національного авіаційного університету. Конференція проводилася під егідою Українського наукового медичного товариства геронтологів та геріатрів, товариства невропатологів та нейрохірургів м. Києва і викликала значний інтерес як науковців, так і лікарів різних спеціальностей. Крім того, у цей день відбулося також підведення підсумків та урочисте нагородження переможців акції «Вечеря з кінозіркою», котру компанія «Олфа» нещодавно проводила серед фармацевтів та провізорів України, які найбільш успішно реалізовували препарат НООФЕН. Слід зазначити, що акція компанії «Олфа» суттєво вирізнялася серед акцій інших фармацевтичних компаній своїм незвичайним головним призом — унікальною можливістю провести вечір у товаристві відомого актора театру та кіно Івара Калниньша в одному з ресторанів Києва. «Щотижневик АПТЕКА» пропонує до уваги читачів огляд цих заходів.

Івар Калниньш у колі переможців акції «Вечеря з кінозіркою»

У президії конференції були відомі вчені: член-кореспондент АМН України, доктор медичних наук, професор Владислав Безруков, заслужений діяч науки України, доктор медичних наук, професор Микита Маньковський, доктор медичних наук, професор Леонід Громов. Програма конференції охоплювала широке коло актуальних питань, що стосуються ролі, механізмів дії та застосування препаратів з ноотропними та нейропротекторними властивостями у лікуванні та реабілітації пацієнтів з неврологічною патологією. Серед таких лікарських засобів в Україні широко застосовуються препарати виробництва заводу «Олайнфарм»: НООФЕН, НЕЙРОМІДИН та НЕОМІДАНТАН. Як зазначив у привітальному слові до учасників конференції М. Маньковський, використання таких препаратів дає можливість впливати безпосередньо на функціональний стан нейронів при різних захворюваннях нервової системи. З доповідями на конференції виступили провідні українські науковці — професор Світлана Кузнєцова, професор Владислав Поворознюк, професор Ірина Карабань та кандидат медичних наук Тетяна Майкова, а також російські вчені — професор Алла Гехт та доктор медичних наук Ярослав Калин. Вони розповіли про можливості та власний клінічний досвід застосування препаратів НООФЕН, НЕЙРОМІДИН та НЕОМІДАНТАН у лікуванні пацієнтів з такою патологією нервової системи, як хвороба Паркінсона, хвороба Альцгеймера, а також з наслідками перенесеного мозкового інсульту, корінцевим больовим синдромом та хронічним головним болем напруження.

Після завершення офіційної частини конференції відбувся творчий вечір відомого кіноактора Івара Калниньша, який спеціально прибув до Києва, щоб взяти участь у конференції та нагородженні переможців акції «Вечеря з кінозіркою».

Ще однією приємною подією, підготовленою компанією «Олфа» для фармацевтів України, стало підбиття підсумків та нагородження переможців акції «Вечеря з кінозіркою», що була розпочата компанією 1 липня, а завершилася у вересні 2003 року. Її проведення мало на меті привернути додаткову увагу до препаратів виробництва заводу «Олайнфарм» та висловити щиру подяку тим провізорам і фармацевтам, які беруть активну участь у їх реалізації. Серед усіх фармацевтів, які надіслали на адресу представництва компанії картки учасників акції, було визначено 17 переможців практично з усіх регіонів нашої країни. Ними стали: Галина Блошенко (Запоріжжя), Ірина Воробйова (Запоріжжя), Марія Дюкова (Дніпропетровськ), Юлія Жукова (Харків), Анатолій Кутасевич (Львів), Людмила Міщенко (Луганськ), Ельмаз Мурадасилова (АР Крим), Ірина Педос (Вінниця), Олена Печевиста (Вінниця), Валентина Пєсчанська (Київ), Тетяна Пєшкова (Запоріжжя), Любов Поляшова (Вінниця), Галина Рюмшин (Одеса), Оксана Тимчук (Івано-Франківськ), Тетяна Томас (Харків), Марія Цива (Київ) та Леся Ященко (Вінниця). Після закінчення творчого вечора Івара Калниньша переможці акції повечеряли з кінозіркою. У невимушеній атмосфері затишного ресторану готелю «Славутич» вони мали змогу особисто поспілкуватися з актором, який, у свою чергу, привітав кожного переможця та вручив подарунки.

Одна з переможниць акції — провізор відділу готових лікарських форм міжлікарняної аптеки № 352 Луганського обласного комунального виробничого підприємства «ФАРМАЦІЯ» Людмила Міщенко — розповіла кореспонденту «Щотижневика АПТЕКА» про свої враження від участі та перемоги в акції «Вечеря з кінозіркою»:

— Особисто я вперше брала участь у такій акції. Хочу зазначити, що жодних труднощів з реалізацією препаратів виробництва заводу «Олайнфарм», зокрема НООФЕНУ, які вже добре відомі українському споживачу, у нас не виникає. Ми нерідко чуємо від наших постійних покупців позитивні відгуки про ці препарати і довіряємо їхній високій якості. Але, чесно кажучи, надсилаючи до компанії «Олфа» картку учасника акції, я навіть не сподівалася виграти. Тому коли я отримала звістку про свою перемогу, то дуже розхвилювалася і спочатку навіть не повірила, що це дійсно сталося. Під час науково-практичної конференції я дізналася багато нового про застосування препаратів з ноотропними та нейропротекторними властивостями. І, звичайно, я дуже рада, що отримала можливість особисто зустрітися та поспілкуватися з улюбленим кіноактором — Іваром Калниньшем.

Олена Барсукова
Фото Євгена Чорного

На правах реклами

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті