Аптеці «Юротат» — 5 років


12 липня 2000 р. виповнилося 5 років із дня відкриття аптеки «ЮРОТАТ», що належить ВАТ «Київоблфармація».

Сто років тому на розі вулиць Безаківської та Маріїно-Благовіщенської (нині — перехрестя вулиць Комінтерну та Саксаганського) за проектом відомого архітектора О. Хайнацького було зведено будівлю у класичному стилі, в якій розмістилося «Южно-Русское общество торговли аптечными товарами» (ЮРОТАТ). У багатому декорі, скульптурних композиціях на фасаді будинку відображено характер діяльності цього Товариства.

На початку ХХ століття Товариство ЮРОТАТ, розташоване неподалік від залізничного вокзалу, користувалося популярністю серед киян та гостей міста. Тут можна було придбати практично все, що стосувалося фармації, медицини, а також різноманітні хімічні речовини, прилади та реактиви для потреб цукрових заводів. Як свідчить рекламне оголошення того часу, Товариство ЮРОТАТ торгувало «… аптекарськими, хімічними та косметичними товарами, патентованими засобами, мінеральною водою, приладдям для аптек, хірургічним інструментарем, гумовими виробами тощо…».

Після націоналізації, за часів радянської влади, всі торговельні заклади, що містилися в будинку Товариства ЮРОТАТ, було ліквідовано, але будівля використовувалася для потреб фармації, тут було розміщено Київське обласне аптекоуправління.

p_250_29_310700_Boiko.gif (24077 bytes)


Олександр БОЙКО

Генеральний директор ВАТ «Київоблфармація»

— У майбутньому споживачі аптеки «ЮРОТАТ» матимуть змогу придбати продукцію нового заводу «Гедеон Ріхтер — Київоблфармація». Завод буде збудовано в м. Вишневому Київської області, він випускатиме 50 найменувань лікарських препаратів, які в Україні не виробляються. Ціни на ці препарати будуть нижчими, ніж ті, за якими вони нині надходять з-за кордону. Реалізація проекту вже розпочалася за рахунок коштів угорського хімічного заводу «Гедеон-Ріхтер», який є стратегічним інвестором ВАТ «Київоблфармація».

В 1995 р. керівництво ВАТ «Київоблфармація», створеного на базі колишнього обласного аптечного управління, вирішило відкрити аптеку. Як символ безперервності давніх традицій аптека одержала назву «ЮРОТАТ».

Сьогодні аптека «ЮРОТАТ» пропонує своїм відвідувачам понад 2500 лікарських засобів, у тому числі повний асортимент зареєстрованих в Україні лікарських препаратів заводу «Гедеон-Ріхтер». В аптеці широко представлені препарати різних фармакотерапевтичних груп, предмети догляду за хворими (зокрема, ортопедичні засоби), товари для немовлят, лікувально-косметичні засоби, препарати східної медицини.

«ЮРОТАТ» приваблює покупців не лише своїм асортиментом, невисокими цінами, зручним місцем розташування, тут працюють висококваліфіковані фахівці, понад 80% яких мають вищу або середню фармацевтичну освіту, саме вони забезпечують ефективну роботу закладу. Кожен фахівець професійно виконує свої обов’язки, надає відвідувачам якісну медикаментозну допомогу.

Сьогодні «ЮРОТАТ» обслуговує не лише населення, але й багато лікувальних установ. Варто зазначити, що клієнтами аптеки є Київський обласний шкірно-венерологічний диспансер, Державний координаційний центр реагування на надзвичайні ситуації тощо. За угодою з Державною акціонерною страховою компанією «Укрінмедстрах» аптека відпускає медикаменти за безоплатними рецептами, у тому числі іноземним громадянам.

Аптека користується високим авторитетом та повагою, тому багато фірм-виробників вважають для себе престижним провести презентацію своєї продукції саме тут.

Прес-служба
«Щотижневика АПТЕКА»


Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті