Міністерство охорони здоров’я України.Наказ від 08.02.2001 № 51

ПРО ОРГАНІЗАЦІЮ ПОДАННЯ ІНФОРМАЦІЇ ПРО ПОБІЧНУ ДІЮ ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ

З метою організації подання інформації про побічну дію лікарських засобів та на виконання наказу МОЗ України від 19.12.2000 № 347 “Про затвердження Інструкції про здійснення нагляду за побічними реакціями/діями лікарських засобів” НАКАЗУЮ:

1. Міністру охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, начальникам управлінь охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій:

1.1. Покласти відповідальність за забезпечення подання закладами охорони здоров’я інформації про побічну дію лікарських засобів до Державного фармакологічного центру МОЗ України на головних штатних (позаштатних) спеціалістів зі спеціальності “Терапія”.

1.2. Забезпечити дооснащення лікувально-профілактичних закладів необхідною медичною апаратурою, обладнанням, медикаментами для надання невідкладної та спеціалізованої медичної допомоги при виникненні побічних дій лікарських засобів.

2. Центру медичної статистики МОЗ України:

2.1. Передбачити в програмі звітності за 2001 рік збір статистичної інформації щодо побічної дії лікарських засобів.

2.2. Узагальнити пропозиції щодо внесення змін в обліково-звітну документацію про побічну дію лікарських засобів до 1 березня 2002 року.

3. Головному управлінню освіти, науки та інформаційно-аналітичного забезпечення та Центральному методичному кабінету з вищої медичної освіти МОЗ України:

3.1. Подати пропозиції щодо внесення доповнень до навчальних програм вищих медичних навчальних закладів та закладів післядипломної освіти III–IV рівнів акредитації з питань нагляду за побічними діями лікарських засобів.

4. Державному фармакологічному центру МОЗ України:

4.1. Забезпечити надання організаційної та методичної допомоги Міністерству охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, управлінням охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, закладам охорони здоров’я щодо подання інформації про побічну дію лікарських засобів.

4.2. Розробити та подати до 1 вересня 2001 року на затвердження до МОЗ України методичні рекомендації про збір та подання інформації про побічну дію лікарських засобів.

4.3. Забезпечувати лікувально-профілактичні заклади бланками “Повідомлення про побічні реакції/дії (ПР/ПД) лікарських засобів (ЛЗ)” для заповнення їх на подання інформації до Державного фармакологічного центру МОЗ України протягом 2001–2005 років.

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Коротка О.Ш.

Міністр

В.Ф. Москаленко

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті