ТзОВ «Спектр» про проект закону «Про лікарські засоби»

?

Колектив ТзОВ науково-виробничої фірми «Спектр» м. Маріуполя Донецької області, розглянувши та обговоривши проект закону України «Про лікарські засоби», пропонує внести нижчезазначені зміни та доповнення:

Розділ І. Ст. 2. Визначення термінів

· Визначення терміну «роздрібна торгівля лікарськими засобами» викласти в такій редакції:

«Роздрібна реалізація лікарських засобів — діяльність суб’єктів господарювання із закупівлі та реалізації лікарських засобів для використання їх населенням, закладами охорони здоров’я та суб’єктами господарювання усіх форм власності для власних потреб, у тому числі контроль і ведення обліку у процесі провадження цих видів діяльності».

Розділ VI. Ст. 23. Роздрібна торгівля лікарськими засобами

· У назві та тексті розділу термін «торгівля» замінити на «реалізація».

· Третій абзац викласти у такій редакції: «Суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність з роздрібної реалізації лікарських засобів, можуть реалізовувати лікарські засоби:

— громадянам;

— лікувально-профілактичним закладам;

— науково-дослідним організаціям для проведення науково-дослідних робіт;

— суб’єктам підприємницької діяльності усіх форм власності для власних потреб».

· Шостий абзац викласти в такій редакції:

«Реалізація громадянам лікарських засобів здійснюється за рецептами або без рецептів, суб’єктам підприємницької діяльності — без рецептів. Перелік рецептурних, безрецептурних та доступних лікарських засобів, порядок виписування лікарських засобів та порядок реалізації лікарських засобів визначається Міністерством охорони здоров’я України або уповноваженим ним органом. Реалізація рецептурних та безрецептурних лікарських засобів здійснюється в аптеках та аптечних пунктах. Аптечні кіоски реалізують лише безрецептурні лікарські засоби».

· З тексту дев’ятого абзацу вилучити п’ятий пункт, а саме:

« — організувати зберігання цих документів таким чином, щоб вони були доступні протягом 5 років для перевірок органами державного контролю», тому що згідно зі ст. 315 діючого «Переліку типових документів, що створюються в діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування, інших установ, організацій і підприємств із зазначенням термінів зберігання документів», затвердженого наказом № 41 Головного архівного управління від 20.07.1998 р., первинні документи і додатки до них, які фіксують факт здійснення господарських операцій і є підставою для бухгалтерських записів, зберігаються протягом 3 років за умови закінчення ревізії. Враховуючи вищезазначене, вважаємо, що зміна раніше обумовленого терміну зберігання є недоцільною.

Директор ТзОВ науково-виробничої фірми «Спектр» Т.В. Анділахай
Юрисконсульт О.А. Іванушкіна
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті