Відповідь Державного експертного центру МОЗ України на запит на отримання публічної інформації

31 Січня 2012 4:41 Поділитися

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНИЙ ЕКСПЕРТНИЙ ЦЕНТР

Щодо запиту на отримання публічної інформації

На запит на отримання публічної інформації від 12.12.2011 р. до Державного експертного центру МОЗ (далі – Центр) щодо переліку імунобіологічних лікарських засобів, які були подані на державну реєстрацію в Україні в 2011 році з зазначенням діючої речовини, повідомляємо наступне.

Положення статті 9 Закону України «Про лікарські засоби» (далі — Закон) визначають, що інформація, яка міститься у заяві про державну реєстрацію лікарського засобу та додатках до неї, відповідно до Закону та інших нормативно-правових актів України підлягає державній охороні від розголошення та недобросовісного комерційного використання. Міністерство охорони здоров’я України або уповноважені ним органи зобов’язані охороняти таку інформацію від розголошення та запобігати недобросовісному комерційному використанню такої інформації.

Водночас, відповідно до пункту 20 Положення про контроль за відповідністю імунобіологічних препаратів, що застосовуються в медичній практиці, вимогам державних та міжнародних стандартів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 січня 1996 року № 73, Міністерство охорони здоров’я України забезпечує додержання конфіденційності інформації про імунобіопрепарат, яка є комерційною таємницею, якщо це не ставить під загрозу здоров’я людини та не суперечить законодавству України.

Таким чином, враховуючи вимоги Закону України «Про лікарські засоби», Закону України «Про інформацію», постанови Кабінету Міністрів України від 17.11.2004 року № 1547 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 листопада 1998 року № 1893» (орієнтовані критерії віднесення інформації до конфіденційної), постанови Кабінету Міністрів України від 9 серпня 1993 року № 611 «Про перелік відомостей, що не становлять комерційної таємниці», постанови Кабінету Міністрів України від 15 січня 1996 року № 73 «Про затвердження Положення про контроль за відповідністю імунобіологічних препаратів, що застосовуються в медичній практиці, вимогам державних та міжнародних стандартів», Порядку проведення державної реєстрації (перереєстрації) медичних імунобіологічних препаратів в Україні, затвердженого наказом МОЗ України від 6 грудня 2001 року № 486 та на підставі Переліку відомостей Державного підприємства «Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України», що містять інформацію з обмеженим доступом, затвердженого наказом Центру від 11.07.2011 року № 113, запитана інформація є конфіденційною, а тому не може бути надана.

Інформуємо, що запитувач має право оскаржити відмову в задоволенні запиту на інформацію до керівника розпорядника, вищого органу або суду. Оскарження рішень, дій чи бездіяльності розпорядників інформації до суду здійснюється відповідно до Кодексу адміністративного судочинства України.

Генеральний директор В.Є. Бліхар
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті