Переможемо застуду препаратами Луганського ХФЗ

Застудні захворювання є незмінними супутниками людини протягом усього її життя. Кожному з нас добре знайомий малоприємний стан, що супроводжує розвиток того чи іншого захворювання дихальних шляхів. До значного поширення респіраторних захворювань призводить безліч факторів: гострі респіраторні вірусні інфекції, епідемії грипу, несприятливе екологічне становище, зокрема, забруднення атмосферного повітря, ослаблений імунітет, переохолодження та ін.

Можна з упевненістю стверджувати, що поширеність цієї групи захворювань дихальних шляхів значно вища, ніж офіційно зареєстровано. Інфекційно-запальні захворювання дихальних шляхів та їх ускладнення не тільки наносять великі соціально-економічні збитки суспільству в цілому, але і часто становлять серйозну небезпеку для здоров’я людини. Крім того, вони знижують працездатність. Тому кожній людині хочеться якнайшвидше позбутися неприємних симптомів захворювання, відновити своє здоров’я і повернутися до нормального життя.

З огляду на соціально-економічне положення в країні лікарям і пацієнтам необхідні лікарські препарати, доступні за ціною, але при цьому такі, що відповідають високим стандартам сучасної медичної практики і не поступаються закордонним аналогам за якістю, ефективністю та безпекою.

Цим вимогам відповідає серія лікарських препаратів, нещодавно розроблених у ВАТ «Луганський хімфармзавод»: ПАРАФЕКС-ЛХФЗ, ЛУГАКОЛД-ЛХФЗ і АЦЕТИЛЦИСТЕЇН-ЛХФЗ (з початку цього осінньо-зимового сезону буде випускатися під торговою назвою КОФАЦИН). Ці препарати випускають у формі порошків для розчинення у воді з приємним апельсиновим смаком і в зручних для використання пакетах, що містять 1 дозу препарату. Їх добра розчинність забезпечує швидке всмоктування активних інгредієнтів у травному тракті і сприяє більш швидкому настанню ефекту. Крім того, ці лікарські засоби мають ще одну важливу перевагу — доступну ціну.

Виробництво даних препаратів базується на використанні сучасних технологій і новітнього устаткування (включаючи фасувальний апарат європейського виробництва — Volpak S-90), що відповідають світовим вимогам. На фармацевтичному підприємстві працює висококваліфікований персонал.

ЛУГАКОЛД-ЛХФЗ — комбінований лікарський препарат зі знеболювальною, жарознижувальною, протизапальною і судинозвужувальною дією. До його складу входять: парацетамол (750 мг) — виявляє болезаспокійливу, жарознижувальну і протизапальну дію, зумовлену інгібуванням синтезу простагландинів та інших медіаторів болю і запалення в центральній нервовій системі; фенілефрин (10 мг) — a-адреноміметик, звужує судини, сприяючи усуненню набряку слизової оболонки верхніх дихальних шляхів і приносових пазух, зменшує вираженість ринореї та сльозотечі, нормалізує носове дихання; аскорбінова кислота (60 мг) — має антиоксидантні властивості, стимулює імунну систему, підвищує резистентність організму до застудних захворювань.

Парацетамол швидко і практично повністю всмоктується з травного тракту, переважно у верхніх відділах кишечнику. Зв’язування з білками плазми крові складає 25%. Метаболізується в печінці з утворенням глюкуроніду і сульфату. Виділяється нирками в основному у вигляді метаболітів, менше ніж 5% екскретується в незміненому вигляді. Фенілефрин слабко абсорбується з травного тракту. Виводиться із сечею у вигляді метаболітів. Аскорбінова кислота добре всмоктується з тонкого кишечнику, надходить в усі тканини організму. Біодоступність складає близько 70%, зв’язування з білками плазми крові — 24%. Метаболізується переважно в печінці. Виводиться у вигляді метаболітів і частково в незміненому вигляді в основному із сечею, а також з калом, потом, грудним молоком.

ЛУГАКОЛД-ЛХФЗ є ефективним при гострих респіраторних інфекційно-запальних захворюваннях, що супроводжуються лихоманкою, головним болем, ринітом з набряком слизової оболонки порожнини носа.

ЛУГАКОЛД-ЛХФЗ призначають: дорослим і дітям у віці старше 12 років — вміст 1 пакета 3–4 рази на добу; дітям у віці 6–12 років препарат застосовують за призначенням лікаря, звичайно вміст 1/3–1/2 пакета 1–3 рази на добу. Вміст пакета розчиняють у 100 мл гарячої води (близько 60 °С) безпосередньо перед прийомом. Курс лікування складає 5–7 днів.

У комбінований препарат ПАРАФЕКС-ЛХФЗ, крім парацетамолу (500 мг), фенілефрину (10 мг) і аскорбінової кислоти (50 мг), входить також феніраміну малеат (20 мг) — блокатор Н1-рецепторів гістаміну, що чинить протиалергічну дію, знижує судинну і тканинну проникність слизової оболонки верхніх дихальних шляхів, усуває свербіж. Завдяки такому складу ПАРАФЕКС-ЛХФЗ має практично ті ж властивості, що і ЛУГАКОЛД-ЛХФЗ (виявляє знеболювальну, жарознижувальну, судинозвужувальну, протизапальну дію), а також протиалергічну активність.

ПАРАФЕКС-ЛХФЗ є ефективним у комплексному лікуванні грипу та інших гострих респіраторних інфекційно-запальних захворювань, що супроводжуються лихоманкою, головним болем. Протиалергічні властивості лікарського препарату дозволяють застосовувати його для лікування пацієнтів з алергійним ринітом і ринофарингітом.

ПАРАФЕКС-ЛХФЗ призначають: дорослим і дітям у віці старше 12 років — вміст 1 пакета 2–3 рази на добу; дітям у віці 6–12 років — вміст 1/3–1/2 пакета 2–3 рази на добу. Вміст пакета розчиняють у 100 мл теплої питної води безпосередньо перед прийомом. Курс лікування складає 5–7 днів.

АЦЕТИЛЦИСТЕЇН-ЛХФЗ (КОФАЦИН) застосовують при захворюваннях органів дихання і станах, що супроводжуються утворенням в’язкого і слизисто-гнійного мокротиння: гострому і хронічному бронхіті, трахеїті внаслідок бактеріальної чи вірусної інфекції, пневмонії, бронхоектатичній хворобі, бронхіальній астмі (БА), ателектазі внаслідок закупорки бронхів слизовою пробкою, муковісцидозі (в складі комбінованої терапії). Крім того, КОФАЦИН застосовують для відходження в’язкого секрету з дихальних шляхів у хворих після перенесеної травми й у післяопераційний період, а також для покращання дренування пазух при синуситі.

В одному пакеті порошку міститься 100 або 200 мг ацетилцистеїну і відповідно 12 або 24 мг кислоти аскорбінової.

КОФАЦИН призначають: дорослим і підліткам у віці понад 14 років — по 200 мг 2–3 рази на добу; дітям у віці 6–14 років — по 100 мг 3 рази на добу або 200 мг 2 рази на добу; 2–5 років — по 100 мг 2–3 рази на добу; до 2 років — по 50 мг 2–3 рази на добу. Курс лікування залежить від ефективності терапії і може складати від 5–7 днів до декількох місяців. Вміст пакета розчиняють у 100 мл питної води, соку, холодного чаю безпосередньо перед застосуванням.

Препарат протипоказаний при активній пептичній виразці шлунка і дванадцятипалої кишки, за наявності кровохаркання, легеневої кровотечі. З обережністю КОФАЦИН призначають особам з БА (необхідно забезпечити адекватний дренаж мокротиння), захворюваннями нирок і надниркових залоз.

Очевидні переваги препаратів ВАТ «Луганський хімфармзавод» — висока якість і ефективність, наявність розчинних форм, зручність у застосуванні і доступна ціна. Вибір за вами.

Матеріал наданий ВАТ «Луганський хімфармзавод»

На правах реклами

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті